Siirry sisältöön
  • Julkaistu
    2.4.2017 
  • Viety eteenpäin  
  • Päätös annettu  

Ympäristöystävällisempää ruokaa

2.4.2017 klo 21.06 @joku_urpo

Koska kasvisruoat ja salaatit ovat terveellisyyden lisäksi myös yksiä parhaimmista tavoista säästää luontoa, niiden osuutta ruokaloiden ruoasta pitäisi suurentaa ja/tai lihan osuutta pienentää. Lisäksi niiden laatuun pitäisi panostaa enemmän, jotta koululaisia voisi rohkaista valitsemaan kasvisruokia useammin ja ettei kasvissyöjiä tarvitsisi rangaista huonolla valikoimalla. Tämä voisi toteutua esimerkiksi kasvisruokapäiviä ja -lajeja lisäämällä ja pääruoan kanssa syötävia salaatteja parantelemalla.

Voisi myös miettiä, voisiko markettien ylijäämäruokaa laittaa jotenkin käyttöön roskiin heittämisen sijaan. Olen esimerkiksi kuullut muutamista pay-what-you-want-kahviloista, jotka saavat ruokatarvikkeensa lahjoituksina ruokakaupoilta (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2598755/The-cafe-food-really-rubbish-Restaurant-uses-waste-food-create-meals-opens-doors-customers-pay-want-dinner.html).


Kommentit (2)

  • Kasvisruoat on haitallisempaa luonnolle kuin liharuoat. Niitä varten joutuu hakkaamaan sellaisia määriä puita alas maanviljelystä ym. johtuen että lopputulos on luonnon kannalta surkea. Joten en kannata.

    Kannatan kuitenkin ehdotuksesti toista osaa siitä että ylijäämäruoat pitäisi hyödyntää. Vanhuksille ja muille köyhille pitäisi antaa mahdollisuus saada sitä.
  • Karjakasvatus on paljon isompi ympäristöongelma. Ne eläimet syövät viljelyksiä paljon enemmän ja jos me söisimme ne alkuperäiset kasvit niin niitä tarvittaisiin vähemmän jolloin luontoa säästyisi...

Kommentoi

Kirjoita idea