Siirry sisältöön
  • Julkaistu
    2.4.2017 
  • Viety eteenpäin
    3.5.2017 
  • Päätös annettu  

Ympäristöystävällisempää ruokaa

2.4.2017 klo 21.06 @joku_urpo

Koska kasvisruoat ja salaatit ovat terveellisyyden lisäksi myös yksiä parhaimmista tavoista säästää luontoa, niiden osuutta ruokaloiden ruoasta pitäisi suurentaa ja/tai lihan osuutta pienentää. Lisäksi niiden laatuun pitäisi panostaa enemmän, jotta koululaisia voisi rohkaista valitsemaan kasvisruokia useammin ja ettei kasvissyöjiä tarvitsisi rangaista huonolla valikoimalla. Tämä voisi toteutua esimerkiksi kasvisruokapäiviä ja -lajeja lisäämällä ja pääruoan kanssa syötävia salaatteja parantelemalla.

Voisi myös miettiä, voisiko markettien ylijäämäruokaa laittaa jotenkin käyttöön roskiin heittämisen sijaan. Olen esimerkiksi kuullut muutamista pay-what-you-want-kahviloista, jotka saavat ruokatarvikkeensa lahjoituksina ruokakaupoilta (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2598755/The-cafe-food-really-rubbish-Restaurant-uses-waste-food-create-meals-opens-doors-customers-pay-want-dinner.html).


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Viety eteenpäin".

Lisätietoa

  • Viety eteenpäin 3.5.2017
    Idea on viety eteenpäin Opetushallitukselle.

Kommentit (4)

Kommentoi

Kirjoita idea