Kouluruoka korkealaatuisemmaksi
30.5.2017 klo 10.49
Tarvitsemme korkealaatuisempaa ruokaa, jotta söisimme vatsamme täyteen ja pystyisimme keskittymään tunneilla paremmin. Tämä voitaisiin toteuttaa hankkimalla parempia raaka-aineita ja keittiövälineitä. Keittäjät ovat osaavia ja taitavia työssään. He ansaitsisivat palkankorotuksen kun joutuvat pärjäämään nykyisillä välineillä ja raaka-aineilla.
Oppilaat tarvitsevat proteiinia kasvaakseen ja joillekin oppilaille kouluruoka on päivän ainoa ateria.
Lisätietoa
-
Viety eteenpäin 28.7.2017
Idea toimitettu ateriapalveluille.
-
VASTAUS 8.8.2017
Kouluruoan tulisi ravitsemussuosituksen mukaan kattaa 1/3 päivän energiantarpeesta. Muu osa pitäisi tulla kotoa syötävistä aterioista. Ravitsemussuosituksen mukaan koululaisten tulisi syödä annos, jossa on esim. 3-4 perunaa, reilusti kastiketta ja iso annos kasviksia maidon kera. Jos annoskoko on suosituksen mukainen, ruoasta saa riittävästi kaikkia ravintoaineita, myös proteiinia. Valitettavasti toteutunut annoskoko on suositusta huomattavasti pienempi.
Raaka-aineiden hankintaan kiinnitetään paljon huomiota. Valitettavasti kaikkea ei ole mahdollista hankkia, koska raaka-aineen osuus kustannuksista saa olla keskimäärin 75 senttiä /annos.
Karri Mikkonen, ravitsemuspäällikkö, Tekme Oy