Kouluruuat
30.5.2017 klo 10.50
Haluaisin tervellisempää kouluruokaa ja enemmän luonnonperäisiä tuotteita. Esimerkiksi enemmän salaattivaihtoehtoja ja monipuolisempia ruokia. Koska silloin varmasti vielä useammat oppilaat söisivät kouluruokailussa. Ruuan valmistukseen pitäisi myös kiinnittää enemmän huomiota, koska esimerkiksi pihvit lilluvat aina rasvassa. Myös perunaa, porsaskastiketta ja täysjyväriisiä voisi vähentää, koska niitä on lähes aina. Niiden tilalle voisi lisätä esimerkiksi pastaruokia, keittoja ja puuroja.
Lisätietoa
-
Viety eteenpäin 28.7.2017
Idea toimitettu ateriapalveluille.
-
VASTAUS 8.8.2017
Listasuunnittelussa pitää miettiä sitä, mikä on ruoan valmistuksellisesti mahdollista - mitä ruokia on mahdollista tehdä ja minä päivänä viikon aikana. Palvelukuvauksessa on myös määritelty mm. puurojen määrä 6 viikon aikana. Porsaskastiketta on 6 viikon listalla kahdesti eli 2 ateriaa kolmestakymmenestä. Myös täysjyväriisiä on kahdesti kuuden viikon aikana. Perunaa tai perunasosetta on useammin, koska se on osa suomalaista ruokaperintöä.
Karri Mikkonen, ravitsemuspäällikkö, Tekme Oy
Kommentoi