Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  13.8.2015 
 • Viety eteenpäin
  2.11.2015 
 • Vastaus annettu
  30.1.2019 
Tämä merirosvolippua esittävä kuva on todennäköisesti ladattu laillisesta lähteestä ja se on lisensoitu vapaaksi kuvaksi.

Internetistä lataaminen sallittava lähteestä riippumatta

13.8.2015 klo 15.26 @OikeallaAsialla

Nykyisen lain mukaan Internetistä on sallittua ladata vain laillisesta lähteestä, tämän seurauksena on usein lähes mahdotonta tietää mistä saa ladata ja mistä ei. 

Kuluttajaviraston lausunto 18.9.2014:
"Kannatamme ehdotusta siitä, että yksityinen kopiointi olisi sallittua lähteestä riippumatta. Käytännössä loppukäyttäjän on mahdotonta tietää esimerkiksi internetissä, onko jonkin aineisto saatettu tietoverkkoon tekijän luvalla vai ilman lupaa."

Tiesitkö että...
- Syyllistyy suurella todennäköisyydellä lain rikkomiseen mikäli lataa esimerkiksi Google-kuvahausta jonkun valokuvan omalle tietokoneelleen, sillä usein Google-kuvahaussa näkyvät kuvat saattavat olla laittomasta lähteestä. 
- Esimerkiksi suuri osa meemeistä on ladatttu internettiin ilman tekijän lupaa, joten näiden meemien lataaminen omaankin käyttöön on laitonta. 
- Esimerkiksi jos joku tekee vaikkapa Pitbullin jostakin kappaleesta remix version, ilman alkuperäisen kappaleen tekijänoikeuden haltijan lupaa ja on asettanut tämän remixin ladattavaksi jollekkin sivustolle niin tämän remixin sivustolta lataava käyttäjä syyllistyy lain rikkomiseen. 


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 2.11.2015

  Tekijänoikeusasioiden neuvottelukunta

  Välitetty eteenpäin Anna Vuopala OKM, Kulttuuri- ja taidepolitiikan osasto (KUPO), Tekijänoikeuden ja audiovisuaalisen kulttuurin vastuualue 22.10.2018 / Sara Peltola, Nuortenideat.fi yhteyshenkilö

 • VASTAUS 30.1.2019

  Valitettavasti emme saaneet ideaasi vastausta. Mikäli idea on edelleen sinulle ajankohtainen ja tärkeä, huomaathan, että voit viedä asiaa eteenpäin myös muissa demokratiapalveluissa, esim. kuntalaisaloite.fi. Ideasi on nyt arkistoitu.

  Martti / nuortenideat.fi

Kommentit (0)

Kirjoita idea