• Julkaistu
  13.10.2015 
 • Viety eteenpäin
  25.2.2016 
 • Vastaus annettu
  26.2.2016 
Imatra graffiti

Imatralle laillinen graffitiseinä

13.10.2015 klo 15.39

Imatran graffitipaja

Imatralle olisi hyvä saada laillinen graffiti seinä jotta nuoret saisivat vapaa-ajalleen tekemistä ja uuden harrastuksen. Imatralla on jo graffitipaja joka järjestää nuorille laillista graffiti toimintaa mutta laillinen graffiti seinö puuttuu. 


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 25.2.2016
  Imatran kaupungin kirjaamo
 • VASTAUS 26.2.2016
  Kiitos nuortenideat.fi -vaikuttajapalvelun kautta annetusta ideasta ja palautteesta.

  Imatralla on toteutettu yhteistyötä kaupungin infra-yksikön ja paikallisen graffitipajan kanssa siten, että Helsingintien alikulku- eli kevyenliikenteen tunnelin seinät "graffitoitiin" viime vuonna osana graffitipajan kurssia.

  Nyt esitetyssä ideassa haetaan laillista graffitiseinää Imatralle. On totta, että graffitien tekoon liittyy usein laittomuuksia ja tietyn alakulttuurin ilmentymänä graffititaide onkin saanut laittoman luonteen. Graffitipajatoiminnan kautta maalausten tekemiseen liittyviä laittomuuksia on pyritty ehkäisemään ja tuomaan graffititaidetta osaksi kaupunkitilaa luontevana osana kaupunkiympäristön kehittämistä.

  Kaupunkikehitys ja tekniset palvelut -vastuualueen alaisuudessa toimii kj Lintusen asettama Kaupunkitaidetyöryhmä. Työryhmässä on edustettuna kaupungilta suunnittelu- ja kehittämisorganisaatiot ja kulttuuripuolen toimijoita. Lisäksi työryhmässä on edustajia paikallisista taidealan koulutus- ja yhdistystahoista, allekirjoittaja toimii työryhmässä puheenjohtajana.

  Voisimme tehdä niin, että Kaupunkitaidetyöryhmä nappaa kopin graffitiseinäasiasta ja työstämme työryhmäkäsittelyn jälkeen asiaa niin, että voimme virkatyönä selvittää "laillisen graffitiseinän" osoittamista paikallisten graffititaiteilijoiden ja -harrastajien käyttöön. Suoralta kädeltä sellaisen ilmoittaminen on mahdotonta, mutta hyvällä suunnittelulla ja mietinnällä löydämme varmasti asiaan hyvän ratkaisun. Asiaa auttaisi, mikäli nuortenideat.fi-sivustolle tehneen esityksen tekijä olisi suoraan meihin yhteydessä, niin voisimme vaikkapa kutsua hänet/heidän kaupunkitaidetyöryhmän tapaamiseen mukaan keskustelemaan aiheesta.

  Imatra on – suhteellisesti pienuudestaan huolimatta – alueellisesti jakaantunut 3–4 selvään osakeskukseen ja meidän on tarkkaan syytä miettiä missäpäin kaupunkia tällainen seinä, tai useampi, voisi olla. Samalla meidän on hyvä miettiä, että voisiko tällainen taide seinä olla osa kaupunkiympäristöä – eli julkinen taidekohde – vai riittääkö, että seinä on vain alan harrastajien käytössä – eli hieman syrjemmässä tai peräti piilossa. Itse suosisin edellistä vaihtoehtoa.

  Imatralla 26.2.2016
  Topiantti Äikäs
  Kaupunkikehitysjohtaja

Kommentit (2)

 • Mielestäni olisi hyvä jos saisi luvat Sukkulankadun palaneelle leipomolle luvat maalata ! Siellä on monet käyneet maalamassa koska se on ns "hylätty" tai "puoli-laillinen" seinä.
 • siis jumalauta ...

  tässä kysyttin na. saako imatralle graffiti seinää .. niin sitten media kirjoittaa vain 5sivuisen tekstin moraalista ja siitä kuinka asian pitäisi ollla ?  eikö voi suoraanmennä asiaan vastaamalla kyllä tai ei ?
  eli täten ollen oletan että imatralle ei tule graffiti seinää KOSKA ,,"IMATRAN ALIKULKUTUNNELI """graffitoitiin""" VIIME vuonna -!?!?!?!?!? mutta EI KUITENKAAN TÄNÄ VUONNA eikä luultavasti sitä seuraavanakaan ...  vähän kyllä surullista ,sillä näin jatkuu eteenpäin vain VANDALISMI mistä kaupunki ei tykkää :):):):):)

Kommentoi

Kirjoita idea