• Julkaistu
  14.10.2015 
 • Viety eteenpäin
  11.2.2016 
 • Vastaus annettu
  8.3.2016 

Mopoilu alueet

14.10.2015 klo 23.28

Ideani koskettaa mopoilua ja moottori ajoneuvoja kuten moottoripyöriä, mönkijöitä ja kaikkia autoja kevyempiä vempaimia. 

Mielestäni voisimme parantaa liikenteenturvallisuutta tekemällä alueita joissa mopopojat ja tytöt pääsisi ottamaan ajokeillaan vetoja ja päästämään höyryjä! Uskoisin että tällä keinolla nuorten näyttämisen tarve liikenteessä vähenisi, myös mopojen melu parkkipaikoilta siirtyisi tälle alueelle joka sijaitsisi syrjemmässä kaupungin ytimestä.

Tällä keinolla saisimme myös valtaosan nuorista siirtymään pois kauppakeskuksista häiriötä tuottamasta.


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 11.2.2016
  Liikenteen turvallisuusvirasto - Trafi
 • VASTAUS 8.3.2016
  Idean toteuttamiselle ei varmaankaan ole mitään estettä. Tästähän erilaiset järjestöt ja kerhot voisivat ottaa kopin (esim. VPK, urheiluseurat jne.). Toimintaa suunniteltaessa täytyy ottaa huomioon erilaiset lupa- ja vastuuasiat (maa-alue, naapurit) ja olisi myös hyvä miettiä toiminnan tavoitteita. Olisiko kuitenkin hyvä, että ajaminen olisi ohjattua ja sillä olisi selkeät tavoitteet. Pelkkä "höyryjen päästäminen" tai kovalla vauhdilla rataa kiertäminen eivät kuitenkaan vahvista liikenteessä tarvittavia taitoja. Yleisesti ottaen kaikenlainen ohjattu nuorten toiminta on kannatettavaa ja hyödyllistä.

  t. Inkeri Parkkari
  Johtava asiantuntija
  Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi)

  Vastaus jatkuu:

  Voisit olla ideasi tiimoilta yhteydessä alueesi nuorisotyöntekijään. Hänen kanssaan voisitte yhdessä tavoittaa alueeltanne toimijoita. joiden kanssa voisitte alkaa toteuttaa ideaasi käytännössä.

  Terveisin,
  Johanna
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi

Kommentit (4)

 • Mielestäni kovin turhaa rahan kulutusta... Nämä kyseiset "mopojonnet" haluavat juuri tehdä hauskuuksia liikenteessä ja kuvata kyseisiä juttuja. RAHAN KULUTUSTA!
  16.10.2015 12.17
 • <p>Eihän niillä alueilla muuta tehtäisikään kuin vaarallisia kiihdytyksiä!!! LISÄKSI KEULITAAN JOKA ON ERITTÄIN VAARALLISTA! <strong>EI SANON MINÄ!</strong></p>
  19.10.2015 11.55
 • Haluaisin nuo Mopoilualueet.

  Itse olin näkemässä kun koulun hiekkakentällä keulitaan ja pilattiin koulun Yleisurheilupäivän viivoja.

  Ps. Yleisurheilupäivä oli seuraavana päivänä
  22.10.2015 08.06
 • @mopojonne Niillä joilla on vähän järkeä päässä löytyisivät varmasti tuolta alueelta ja nää "mopojonnet" onkin se ongelma nykypäivänä kaikki pitää aina hajottaa tai sotkea, mutta ketäpä siitä syytetään niitä joilla on mopo vaikka he olisivat ns. "Kunnon kansalaisia"

Kommentoi

Kirjoita idea