Kesätyönhaussa ei tule vaatia nuorilta aijempaa työkokemusta
15.3.2016 klo 21.00
Alle 18-vuotiailta ei pitäisi vaatia aijempaa työkokemusta hakiessaan kesätöihin. Nuorille kesätyönhaku on muutenkin vaikeaa, mutta sen lisäksi vaaditaan nuorilta työkokemusta. Jos kesätöitä ei tarjota nuorille, joilla ei ole kokemusta, eivät he milloinkaan saa kokemusta. Lopuksi vain ne nuoret, joilla on kontakteja ja kokemusta, saavat työpaikkoja joka kesä. Jos nuorella on ollut aikaisempia työkokemuksia, se ei tarkoita, että hän on muita parempi työssä. Loppujen lopuksi ei kukaan nuorista ole sen alan ammattilainen, eikä aikaisempi kokemus laita heitä mitenkään parempaan asemaan.
Kaiken lisäksi TET-jaksoja ei pidetä työkokemuksina.
Tästä aiheesta on ollut paljon puhetta aikaisemmpin, mutta ratkaisua ei ole näkynyt.
- @Moderaattori_Marko moderoi sisältöä: Kommentointi suljettu, vastaus annettu 23.3.2016
Lisätietoa
-
Viety eteenpäin 23.3.2016
Yhteyshenkilö on vastannut idean kirjoittajalle.
-
VASTAUS 23.3.2016
Kun esitetty idea on sisällöltään sellainen, että siihen ei voi virkamies tai organisaatio antaa vastausta, voisi ideasta kirjoittaa esimerkiksi yleisönosastonkirjoituksen.
Lehtien yleisönosastolla lehden lukija, siis kuka tahansa, voi ilmaista kantansa ympäristönsä tapahtumista, heitä koskevista päätöksistä tai asioista. Yleisönosastoon voi kirjoittaa itseään kiinnostavasta tai askarruttavasta asiasta, tai aiemmin julkaistuihin juttuihin voi ottaa kantaa. Yleisönosastokirjoitusten tehtävänä on toimia foorumina mielipiteidenvaihdolle.
Esitä kirjoituksessasi oma kantasi asiasta napakasti ja perustellen. Perusteltu mielipide saa lukijan vakuuttumaan siitä, että olet kirjoittajana sanojesi takana. Kirjoituksen taakse voi yrittää saada mukaan vaikka oman paikkakunnan nuorisovaltuuston (tai muun nuorten vaikuttajaryhmän tai oppilaskunnan).
Kirjoitusten julkaisemisen kriteerinä on yleensä asiallisuus sekä kirjoittajan yhteys- ja henkilötiedot. Nimettömiä tai pelkällä nimimerkillä varustettuja juttuja ei mikään lehti julkaise. Nimimerkillä voi kirjoittaa, mutta toimitukselle pitää kuitenkin ilmoittaa oikea nimi sekä yhteystiedot.
Otsikko, josta selviää jutun aihe, on tärkeä. Sen lisäksi on tärkeä muistaa, että mielipide on selkeä ja lyhyt kirjoitus, jonka pituus on noin puoli liuskaa (tai muu lehden antama mitta).
Uskottava kirjoittaja puhuu selkeästi omasta puolestaan, hän käyttää yksikön ensimmäistä persoonaa: mielestäni - ajattelen, että - minusta tuntuu - näen - kuulen - ymmärrän - haluan - toivon.
Lehtien internet-sivuilta löytyy usein suorat yhteystiedot yleisönosastonpalstoille tai niistä vastaaville toimittajille.
Tärkeä idea ja hyvä mielipide kannattaa nostaa esille laajempaan keskusteluun.
Terveisin, Johanna
Yhteyshenkilö/
Nuortenideat.fi -palvelu
Kommentit (4)
Kommentointi on päättynyt.
-
Ärtynyt Kielioppinatsi
Kannatan 0En kannata 0Totta, mutta kielioppi pitää olla kunnossa. 'AIEMPAA' ei sisällä J-kirjainta16.3.2016 09.39Ilmoita asiaton kommentti -
@Ärtynyt Kielioppinatsi Tässä tärkein on sisältö, eikä kielioppi.16.3.2016 15.23
-
Tässä pienessä Porvoo-kylässä ei tahdo saada työuralle alkua ellei tunne joitain henkilöitä jotka a) voivat työllistää yrityksissään b) joilla on suhteita tarpeeksi korkealle yritykseen/yrityksiin.
Viksu työllistäjä havaitsee lyhyenkin keskustelu perusteella onko henkilö soveltuva yritykseen ja toimenkuvaan joten "nojaaminen" aikaisempaan työkokemukseen luo - myös yhteiskunnalle - vaarallisen oravankehän. Josta ei pääse kuin työttömyyskierteeseen ja olemattoman tulemattomalle eläkkeelle 'sitten joskus' . . .
Koeaika suojelee työnantajaa. Joten kokeilkaa nuorissa tulevaisuutta yrityksellenne!
PS: Trvessijä KileiOppiNazillekkkin! Ällä grrrr ärrrry ;-)18.3.2016 20.24 -
Ei sitä läheskään joka paikkaan vaadita. Kyseessähän ihan omat rahkeet. Mene suoraan esim. kauppaan kysymään töitä, huomattavasti vaikeampi kieltäytyä. Suoritin oman tet-harjoittelun kenkäkaupassa ja kysyin sieltä töitä. 5 vuotta siellä töissä, armeija, vuosi armeijassa töissä ja nyt opiskelemassa lakitieteitä ja lakifirmassa töissä. Ottakaa itseänne niskasta kiinni ja näyttäkää millaisia nuoria olette. Se vaatii enemmän kun tet-arvioinnin lähettämisen s-postilla...20.7.2016 18.55