Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  26.5.2016 
 • Viety eteenpäin
  21.6.2016 
 • Vastaus annettu
  21.6.2016 

Mopojen nopeusrajoitusten nostaminen 65 km/h

26.5.2016 klo 9.37

Mopojen laillinen nopeus pitäisi mielestäni nostaa 65 km/h, koska nykyään mopojen ja autojen nopeuksien erot ovat liian suuria, mikä aiheuttaa vaarallisia ohitustilanteita. Lisäksi nykyiset nopeudet ovat niin hitaita, että ne houkuttavat nuoria virittämään mopoja. Jos laillinen nopeus olisi 65km/h, ei virittämisen houkutus sitä suurempiin nopeuksiin olisi niin kova. Mopojen rungot ja jarrut kyllä kestäisivät, sillä ne ovat nykypäivänä samalla tasolla, kuin kevytmoottoripyörissä. Vastaavasti mopojen käsittelykokeista voitaisiin tehdä haastavampia, jotta voitaisiin varmistaa kuljettajien taitojen riittävyys suurempaan nopeuteen.


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 21.6.2016
  Aloite on viety eteenpäin 7.6.2016 Liikenne- ja viestintäministeriöön.
 • VASTAUS 21.6.2016
  Hei,

  kiitos perustellusta ehdotuksesta koskien mopojen nopeusrajoitusten muuttamista.

  Mopojen suurin sallittu rakenteellinen nopeus on harmonisoitu Euroopan unionin lainsäädännöllä 45 kilometriin tunnissa. Nopeusrajoitusten korottaminen Suomessa johtaisi kyseisen direktiivin nojalla mopojen uudelleenluokitteluun kevytmoottoripyöriksi, mikä taas vaikuttaisi vastaavasti esimerkiksi ajokorttivaatimusten tiukentumiseen.

  Mopoturvallisuus on parantunut Suomessa selvästi viime vuosina. Tähän ovat vaikuttaneet ajokorttivaatimukset ja mopojen poistaminen pyöräteiltä.


  Ystävällisin terveisin,

  Elle Friberg
  Liikenne- ja viestintäministeriö

Kommentit (0)

Kirjoita idea