Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  4.7.2016 
 • Viety eteenpäin
  10.8.2016 
 • Vastaus annettu
  10.8.2016 

koodausta kouluun jo varhemin

4.7.2016 klo 23.30

Olen tietoinen että koodeusta tulaan lisäämään opetus suunitelmaan mutta sen opetaminen pitäisi aloitaa jo aikasemin koska se on hieno ammatti ja synnytäisi suomeen lisää työpaikoja ja mahdolistaisi niin paljon moni on siitä kiinostunut mutta ei saa mahdoliselle työleen kunolla siipiä se toisi suomelle kuluja ja tuloja haitoja siitä ei olisi koulussa on kyllä ollut lyhyitä kurseja mutta ei se auta mitään joten antakaa koodaamiselle siivet


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 10.8.2016
  Nuortenideat.fi -palvelun yhteyshenkilö on antanut vastauksen ideaan.
 • VASTAUS 10.8.2016

  Hei!

  Tästä syksystä (2016) alkaen kaikki suomalaiset koulut ottavat Opetushallituksen johdolla käyttöön uuden opetussuunnitelman. Opetussuunnitelmauudistus tuo kaikkinensa paljon uudistuksia ja muutoksia peruskouluun. Yksi näistä muutoksista on, että opetussuunnitelmassa määritellään myös, mitä asioita lasten ja nuorten tulee koulussa oppia koodaamisesta. Tavoite on, että kullakin alakoulun luokalla ykkösestä kutoseen aletaan harjoitella ohjelmointia.

  Samalla edessä on muutaman vuoden siirtymäaika, jolloin esimerkiksi kolmosluokkalainen aloittaa ohjelmoinnin parissa, vaikka hänellä ei ole pohjalla luokkien 1–2 oppeja.

  Muutokset eri luokka-asteilla menevät näin:
  Luokilla 1–2 opetellaan antamaan yksikäsitteisiä komentoja ihmiseltä toiselle. Ohjelmointi on käskyjen antamista tietokoneelle, ja tässä pohjustetaan sitä.

  Luokilla 3–6 aletaan perehtyä tekemiseen, joka on lähempänä ohjelmointia. Työkaluna ei vielä ole varsinainen ohjelmointikieli vaan jokin visuaalinen ohjelmointiympäristö, jossa työskennellään käytännössä hiiren avulla, ei kirjoittamalla.

  Luokilla 7–9 aloitetaan perehtyminen johonkin oikeaan ohjelmointikieleen. Tarkoituksena on, että ymmärretään perusasioita kielestä ja osataan tulkita ohjelmakoodia. Nykysuunnitelman mukaan luokat 7–9 siirtyvät ohjelmoinnin pariin vuosi kerrallaan: syksystä 2017 alkaen ohjelmointia opiskellaan luokilla 1–7, syksystä 2018 alkaen luokilla 1–8 ja 2019 alkaen luokilla 1–9.

  Lisätietoja aiheeseen liittyen voi käydä lukemassa muun muassa seuraavalta sivustolta: http://koodi2016.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi

Kirjoita idea