Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  5.9.2016 
 • Viety eteenpäin
  21.9.2016 
 • Vastaus annettu
  21.9.2016 

Terveysside- ja tamponiautomaatteja yleisiin vessoihin

5.9.2016 klo 11.42

Monet meistä varmasti tietävät sen tunteen, kun menet vessaan eikä sinulla ole sidettä mukana (vaikka tarvitsisit sitä kipeästi). Miksei yleisissä vessoissa siis voisi olla terveysside-/tamponiautomaatteja, jottei kenenkään tarvitsisi kokea tällaista tilannetta? Siteitä ja tamponeita voitaisiin jakaa automaateista ilmaiseksi tai hyvin pienellä hinnalla, sillä ne ovat monelle suuri kuukausittainen menoerä. Näin ei pitäisi olla, sillä ovathan terveyssiteet ja tamponit kuitenkin välttämättömyystarvikkeita. Otetaan askel kohti parempaa hyvinvointia!


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 21.9.2016
  Nuortenideat.fi -palvelun yhteyshenkilö on antanut vastauksen ideaan.
 • VASTAUS 21.9.2016
  Hei!

  Esittämäsi epäkohta on varmasti todellinen, mutta yhteiskunnassamme on tällä hetkellä (Juha Sipilän hallitusohjelma) tavoitteena, että sääntelyä puretaan eikä uusia velvoitteita esimerkiksi kiinteistöjen omistajille yhteiskunnan toimesta aseteta. Yleisten vessojen terveysside- ja tamponiautomaattien kohdalla suosittelisin olemaan yhteydessä suoraan kiinteistöjen omistajiin, jotka vastaavat wc-tilojen varustetasosta.

  Terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi -palvelu

Kommentit (4)

 • Profiilikuvan paikka KimmoKortsu
  Kondomiautomaatteja koulujen vessoihin...
 • No on se ruokakin monelle välttämättömyystarvike, eikä sitäkään jaeta missään ilmaiseksi tai pienellä hinnalla. Okei, peruskoulussa jaetaan, mutta ei siellä vaatteita tai muutakaan välttämättömyyttä jaeta.
  Toimeentulotukea saavat ne, joilla on oikeasti niin vähän rahaa ettei pysty välttämättömiä ostamaan.
 • <p>Olet oikeassa, ruoka ja vaatteetkin ovat välttämättömyyksiä. Ruokaa kuitenkin saakin ilmaiseksi/ hyvin halvalla mm. leipäjonoista, ja vaatteet taas ovat kierrätystavaraa, joten niitä voi myydä halvalla eteenpäin kirpputoreilla tai lahjoittaa esimerkiksi keräyksiin, joista ne toimitetaan niitä tarvitseville ihmisille. Kirjoituksemme taustalla kuitenkin oli se, että terveyssiteiden hinta on kohtuuton verrattuna siihen, kuinka tarpeellisia ne ovat. Terveyssiteiden ja tamponien hinnassa on nimittäin mukana 24% arvonlisävero, kun taas esimerkiksi elintarvikkeiden alv on 14% ja lääkkeiden 10% . Lisäksi pohdimme, että olisi helpompaa, jos terveyssiteitä ja tamponeita saisi vessoista, eikä niitä tarvitsisi aina kantaa mukana- saahan vessapaperiakin vessoista! Näin vältyttäisiin monilta tukalilta tilanteilta ja kaikkien elämästä tulisi helpompaa :).</p>
 • <p>Olen kyllä samaa mieltä, mutta luulen, ettei tämä tule onnistumaan Suomessa, koska se olisi valtiolle loppujen lopuksi niin suuri menoerä. Australiassahan tätä on kokeiltu onnistuneesti. Ero on siinä, että Australiassa on niin paljon enemmän asukkaita, ettei hinta/asukas ole juuri mitään. Ihan henkilökohtaisena vinkkinä voin ehdottaa kuuluppia, kestää yli kymmenen vuotta, rahaa säästyy ja ympäristö säästyy.</p>

Kommentoi

Kirjoita idea