• Julkaistu
  2.5.2015 
 • Viety eteenpäin
  26.5.2015 
 • Vastaus annettu
  27.5.2015 

Mopot pois jalkakäytäviltä!

2.5.2015 klo 23.46

Lakiin on tullut pykälä, jossa on päätetty, että mopoilla ei saa enää ajaa jalkakäytävillä, joka tuo enemmän turvallisuutta. Esimerkiksi 2013 syksyllä tuli kolari jalkakäytävällä, jossa mopo törmäsi jalankulkijaan päivällä, kun koulu oli loppunut. Olisi ihan turvallisuuden hyväksi vaan, että kielletään mopoilla ajelu jalkakäytävillä. Eli otetaan ''mopoilla ajo sallittu'' kyltit pois. Mopoilijat saavat oppia ajamaan oikeassa liikenteessä ja jalankulkijat saavat kävellä turvallisesti pelkäämättä mopojen kaahailua.


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 26.5.2015
  Liikenne- ja viestintäministeriö
 • VASTAUS 27.5.2015
  Kiitos ideastasi.

  Ensin tarkennuksena että jalkakäytävällä ei saa ajaa mopolla eikä pyörällä missään tilanteessa. Liikennemerkillä merkityllä jalkakäytävä-pyöräteillä mopoilla saa ajaa vain jos liikennemerkin alla on sen salliva lisäkilpi josta mainitsit: "Sallittu mopoille".

  Monissa taajamissa mopot on jo siirretty kadulle pois pyöräteiltä, jonka seurauksena mopo-onnettomuuksien määrät vähenivät. Myös kävely- ja pyöräteiden suunnitteluohjetta on päivitetty siten, että jatkossa mopon paikka lähtökohtaisesti on ajoradalla. Kokonaan mopoilua pyöräteillä ei voi kieltää. Etenkin taajaman ulkopuolella paikoissa, joissa mopoilu ajoradalla olisi vaarallista esimerkiksi korkeiden ajonopeuksien, suuren liikennemäärän tai pientareen kapeuden takia, voidaan mopoilu sallia pyöräteillä jatkossakin.

  Mikko Karhunen / liikenne- ja viestintäministeriö

Kommentit (0)

Kommentoi

Kirjoita idea