• Julkaistu
  12.9.2016 
 • Viety eteenpäin
  13.9.2016 
 • Vastaus annettu
  27.4.2020 

Junat pysähtymään Haukivuorella!

12.9.2016 klo 16.36

Haukivuori 2016 on kuin autiosaari. Haukivuorella eivät nuoret viihdy. Nuorilla on pienet harrastusmahdollisuudet, huonot opiskelumahdollisuudet, sekä vähäiset palvelut (terveydenhuolto,kaupat,autokoulut...). Lähimmät toisen asteen opiskelupaikat sijaitsevat Pieksämäellä tai Mikkelissä. Mikkeliin/Pieksämäkeen kulkeminen on vaikeaa, sillä bussiaikataulut ovat surkeat ja junat eivät pysähdy: Monet nuoret joutuvat muuttamaan omaan asuntoon muualle jo 15-16-vuotiaana! Lisäksi monien nuorien ystävät asuvat Mikkelissä/Pieksämäessä ja heidän tapaaminen on hyvin haastavaa huonojen kulkuyhteyksien vuoksi. Nuorille tärkeä shoppailu on haastavaa haukivuorelaisille. Tahdomme junat takaisin haukivuoreen!

 • 4.1.2022 klo 11.54 @Moderaattori_Marko moderoi sisältöä: Kommentointi suljettu, vastaus annettu 27.4.2020

Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 13.9.2016

  Mikkelin kaupunki, Mikkelin seutu / Aki Kauranen, strategia- ja kehityspäällikkö

  Kyse on todellakin aika mittavasta kokonaisuudesta ja kaupungille on ollut tappio, että juna ei enää pysähdy Haukivuorella. Asiaan kuitenkin pyritään vaikuttamaan mm. kaupungin edunvalvonnan kautta monilla eri foorumeilla vaikkakaan asiaa ei ole kirjattu yksityiskohtana edunvalvonnassa olevan otsikon "Savonradan liikenteen kehittäminen" alle. Meillä on nyt 10.10 kaupungin johtoryhmässä osuus, jossa käsitellään kaupungin edunvalvontamuistion päivittämistä, joten vien tämän sinne ja katsotaan tehdäänkö tarkempia kirjauksia jatkossa. Tästä aloitetaan!

 • 5.10.2016

  Leo Laukkanen, Kauppaneuvos, Haukivuoren aluejohtokunnan puheenjohtaja:

  Koskee junaliikennettä Haukivuorella! Kiitän lämpimästi kannanotostanne ja tuestanne, joka liittyy siihen, että saisimme 3 - 4 intercity-junavuoron pysähtymään Haukivuoren asemalla mahdollisimman pian. Olen Haukivuoren aluejohtokunnan puheenjohtajana jatkuvasti ollut yhteydessä Liikenneministeriin. Lähetän nytkin ideanne suoraan liikennemisteri Anne Bernerille. Viimeksi itse olin yhteyden häneen 2.10., jolloin kysyin sovelletaanko velvoiteliikennettä Haukivuoreen. Ministeri vastasi: "Nyt saimme sovittua osto- ja velvoiteliikenteen vuorot vuodelle 2017. Hukivuori ei ole osa tätä ratkaisua. Katsomme Haukivuoren osaksi VR:n markkinaehtoista liikennettä. Moni asia liikkuu tämän vuoden puolella ja pyrin pitämään teidät ajan tasalla."

  Todettakoon, että alkuaikoina olin yhteydessä myös useaan kansanedustajiin. Vain kansanedustaja Jari Leppä on koko ajan reagoinut junaongelmiimme. Tosin yhtä jalkaa Ministeri Bernerin kanssa, koska me molemmat olemme lähettäneet tämän vuoden aikana useat keskinäiset viestimme Lepälle tiedoksi! Mutta Leppä on kertonut tukeneensa toimiamme myös suoraan keskustellessaan Liikenneministerin kanssa. Aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen ja maakuntajohtaja Pentti Mäkinen ovat olleet vahvistamassa ministeröön junaesityksiämme. Myös Mikkelin kaupunki antoi ministeriön pyynnöstä Haukivuorta puoltavan ausunnon 9.9.2016, joka koski osto- ja velvoiteliikennettä. Mutta Ministeri totesi, että Haukivuori ei kuulunut ko. liikennemuotoihin, vaan mahdollisesti markkinaehtoiseen liikennemuotoon, joista päätökset yllä olvan tekstin mukaan tapahtuu myöhemmin. Merkkittävänä positiivisena seikkana totean myös, että Ministeri Berner on vastannut aina heti yhteydenottoihimme, josta annan hänelle lämpimät kiitokset. Kun asioita hänen edeltäjiensä kanssa olen käynyt läpi, vastaajana åääsääntöisesti on ollut joku ministeriön virkamies!

 • VASTAUS 27.4.2020

  Tähän ideaan vastaus yllä.

Kommentit (19)

Kommentointi on päättynyt.