Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  30.11.2016 
 • Viety eteenpäin
  5.12.2016 
 • Vastaus annettu
  9.12.2016 

Ei feministipropagandalle kouluissa

30.11.2016 klo 20.46 @OikeallaAsialla

Helsingin Sanomat uutisoi tänään että keväällä 2017 kaikille peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille jaetaan feministi teos "Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä" jonka on kirjoittanut nigerialainen Chimamanda Ngozi Adichien. 

Herää kysymys että miksi Suomen peruskoulun auktoriteettiasemaa hyväksikäytetään feministipropagandan levittämiseen tasa-arvon nimissä, feminismissä kun ei ole kyse tasa-arvosta vaan naisten etujen ajamisesta. Poliittistenn ideologioiden levittäminen ei kuulu kouluihin. Lisäksi aikaisemmin tämän vuoden aikana on puhuttu poikien kirjallisuuden lukemisen halujen laskeneen joten en usko että jakamalla feministikirjoja saataisiin lukuhaluja ainakaan kasvamaan. 

Joten ehdotankin että Opetushallitus vetää naurettavan ideansa pois. 


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 5.12.2016
  Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • VASTAUS 9.12.2016
  Hei!

  Peruskouluissa ei levitetä feministipropagandaa. Kyse on tästä:

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt peruskouluihin suunnattuun tasa-arvohankkeeseen 70 000 euron avustuksen Kulttuurikeskus PiiPoon kannatusyhdistys ry:lle. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret keskustelemaan ja tuomaan esiin ajatuksiaan tasa-arvosta ja lisätä myös opettajien aiheen käsittelemiseen liittyviä valmiuksia. Hankkeessa kouluille jaetaan opetusmateriaalipaketti, joka sisältää mm. videon suomalaisen tasa-arvon historiasta sekä työpajamateriaaleja. Kuten periaatteena on, opetuksen järjestäjällä on tässäkin yhteydessä vapaus valita opetuksessa käyttämänsä materiaali ja vastuu sen käytöstä suhteessa opetuksen ja kasvatuksen tavoitteisiin.

  Osana hanketta julkaistaan tunnetun nigerialaisen kirjailijan Chimamanda Ngozi Adichie pamfletti Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä, joka nimestään huolimatta käsittelee tasa-arvoa. Adichien TED -tapahtumissa pitämät puheenvuorot stereotypioiden vaaroista sekä feminismistä ovat keränneet miljoonia katsojia internetissä. Vuonna 2012 pidetty puhe on julkaistu myös kirjaksi toimitettuna nimellä We should all be feminists. Suomeksi kirja ilmestyy keväällä 2017. Kirjalahjoitus peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille on osa valtakunnallista hanketta.

  Terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi

Kommentit (9)

 • Ei muutakun kirjarovio vaan aikaan kun kirjat jaetaan.
  30.11.2016 20.48
 • Feminismi = miesviha
 • Sitä vasemmiston itkun määrää jos jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle annettaisiin kirja jonka nimi olisi "Miksi meidän jokaisen tulisi olla isänmaallinen".
 • Naiset valittavat tasa-arvosta, mutta kun mainitsee miten olis armeijapakko myös naisille niin kyllä menee tyttö hiljaseks.
 • Profiilikuvan paikka 100vuotias
  Voitaisiin jakaa mielummin jotain isänmaallista kirjallisuutta kun Suomi täyttää satavuotta!
 • Profiilikuvan paikka Abiturientti
  Näyttää siltä, että tässä kirjaprojektissa on kyseessä poliittisen painostusjärjestön ideoima ja masinoima hanke, joka käyttäisi perusopetusta härskisti hyväksi asenteellisten näkemysten levittämiseen.

  Mielestäni opettajalla pitäisi olla täysi valta päättää siitä, miten ja millä välineillä ja materiaaleilla opetussuunnitelman mukaiset tiedot opetetaan oppilaille. Tätä valtaa ei mielestäni pitäisi ulkoistaa painostusjärjestöille.
 • Profiilikuvan paikka Diplomi-insinööri
  Pojilla menee peruskoulussa merkittävästi huonommin - keskimääräisesti - kuin tytöillä. Nyt on korkea aika miettiä, miten tämä vakava tasa-arvo-ongelma saadaan ratkaistua eikä keskittyä jakelemaan feministisiä propagandajulistuksia.

  Muutenkin on suorastaan mautonta, että nigerialainen kertoo suomalaisille naisten tasa-arvoisesta kohtelusta. Nigeriassa naiset ovat niin törkeän alistetussa asemassa, että sinne soisi suomalaisten feministienkin ensimmäisenä lähtevän parantamaan naisten asemaa.
  24.12.2016 16.10
 • Profiilikuvan paikka Roviot kasaan!
  Joo, kirjaroviota pystyyn ja tehdään Suomesta muutenkin enemmän Natsi-Saksan kaltainen.
 • Kirjan nyttemmin lukeneena voin sanoa, että kirjan versio feminismistä ainakaan ei ole naisten suosimista, vaan siinä ajetaan todellakin tasa-arvoa. (En ota kantaa siihen, mitä feminismi oikeasti tarkoittaa)

  Kirja itsessään ei ole mikään huono, se on hyvin kirjoitettu ja ihanan lyhyt. Etenkin kirjaa vastustavien tulisi lukea se, että osaavat hyökätä sisältöä, eikä otsikkoa vastaan.

Kommentoi

Kirjoita idea