Siirry sisältöön
 • Julkaistu
  7.12.2016 
 • Viety eteenpäin
  9.1.2017 
 • Vastaus annettu  
Kuvassa on havainnoitu kohta johon hidasteen tulisi tulla.

Liikenteen hidaste rakennettava Metsäneidonkujalle

7.12.2016 klo 13.54 @JoelEspoonNuva

Metäneidonkujan päädyssä sijaitsee suuri työpaikkakeskittymä, jonka vuoksi tiellä ajaa autoja tiuhaan tahtiin varsinkin myös koulun  alkamisaikoihin. Tiellä sijaitsee suojatie, josta kulkee varsinkin aamuisin ja iltapäivisin paljon erityisesti Aarnivalkean koulun ja Tapiolan koulun oppilaita. Tästä menee myös suroin reitti Tapiolaan Pohjois-Tapiolasta, joten sitä käyttävät muutkin, esimerkiksi vanhukset ja lapsiperheet. Tienylitys on kuitenkin hyvin vaarallinen, sillä varsinki kesäisin puskat ja puut peittävät lehtineen näköetäisyyden työpaikkakeskittymän suuntaan, jolloin pyöräilijä/kävelijä ei autoilijaa ja toisinpäin. Taas kävelytien toisella puolella sijaitsee autotien molemmin puolin kerrostalot, jotka estävät myös hyvin näköetäisyyttä. Nyt tilannetta on kuitenkin vielä vain pahennettu. Kun tullaan Tapiolan suunnasta ja katsot työpaikkakeskittymään pain hieman ennen suojatietä, huomaat, että siihen on rakennettu reilut 2 metriä korkea sähkökaappi kävelytien suuntaisesti. Tämän sähkökaapin takia autoilijat näkevät vielä vähemmän jalankulkijoita/pyöräilijöitä. Varsinkin moni pyöräilijä ajaa kovaa, sillä kävely/pyörä tie on hyvin pitkä suora, jonka vuoksi siinä saa kiihdytettyä helposti. Pyöräilijät eivät kuitenkaan vedä mitään vertoja autoilijoille, jotka kaahailevat autotiellä kuin mitkäkin rallikuskit. Minullakin on syntynyt tässä kohdassa monta vaaratilannetta huonon näkyvyyden ja autoilijoiden kovan vauhdin vuoksi.

Mielestäni tähän kohtaan pitäisi aivan ehdottomasti liikenteenhidaste (töyssy), jotta autoilijat tajuavat hidastaa ja risteys muuttuisi turvallisemmaksi kaikille. Mikäli rahaa on niin hidasteen lisäksi voisi molempiin suuntiin tuleville autoille asettaa nopeustaulut, jotka näyttävät auton noipeuden. Lisäksi puskia tulisi karsia ja mahdollisesti pari puuta kaataa risteyksen läheltä ja en ollenkaan ymmärrä, että miksi sähkökaappikin on rakennettu älyttömän huonosti yhtään turvallisuutta ajattelematta. Tähän kohtaan tulee saada muutoksia tai muuten pian saadaan lukea lehdistä juttuja, joissa kerrotaan onnettomuuksista tässä risteyksessä. Haluan ripeää toimintaa asian suhteen!


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Viety eteenpäin".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 9.1.2017

  Hei,

  Idea viedään eteenpäin Espoon nuorisovaltuustolle käsiteltäväksi. Nuorisovaltuusto voi kirjoittaa ideasta aloitteen, jolloin idea etenee aloitteen muodossa Espoon kaupungille.

Kommentit (0)

Kommentoi

Kirjoita idea