• Julkaistu
  26.1.2017 
 • Viety eteenpäin
  25.7.2017 
 • Vastaus annettu
  26.9.2019 

Lyseon koulun viihtyvyyden parantaminen

26.1.2017 klo 9.29 @Lyseo_Hml

Me tarvitsisimme Lyseon koululle lisää istumatilaa. Jos tulee hieman myöhemmin välitunnille, kaikki penkit ovat jo varattuja ja osa niistä ovat rikkinäisiä tai epämukavia. Sen lisäksi penkit ovat pieniä, eikä niihin edes mahdu montaa istumaan. Koulussamme on muutamia liikuntarajoitteisia oppilaita ja vanhukset käyvät syömässä, niin he joutuvat välillä seisomaan penkkitilan rajoittuneisuuden takia. Jotkut istuvat välitunneilla jopa lattioilla, joka johtaa vaatteiden likaantumiseen. Osa istumapaikoista voisivat olla mukavampia, esimerkiksi sohvia. 
     

Jotkut oppilaista haluaisivat olla ulkona pelaamassa ulkopelejä. Lyseolla tälläiseen ei ole mahdollisuutta. Pihalta löytyy yksi koripallokori, mutta sekään ei hyödytä, kun ei ole palloja. Moni pelaisi jalkapalloa sekä koripalloa, jos olisi maaleja, koreja ja palloja. Ulkoviihtyvyyttä pitäisi muutenkin parantaa. Lämpimämpien ilmojen tullessa monet viihtyisivät ulkona, varsinkin kun koulussa on niin huono sisäilma. Uloskin voisi siis saada lisää istumatilaa ja pöytiä.

Koulun siisteyttä voisi myös parantaa lisäämällä roskiksia. Ruokalan läheisyyteen tarvittaisiin vielä hanoja, jotta voisi pestä kädet ennen ruokailuun tulemista. Sen lisäksi vessojen viihtyvyyttä voisi parantaa. Suurin osa oppilaista ei halua mennä koulupäivän aikana vessaan niiden synkeyden ja likaisuuden vuoksi.


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 25.7.2017
  Idea toimitettu koulun rehtorille.
 • VASTAUS 26.9.2019

  Lyseon koulun rehtorin vastaus:

  Koululle on tulossa uusia kalusteita mm. penkkejä ja muita kalusteita. Lisäksi on hankittu jo kenkätelineitä ja kaksi pelipöytää (ilmakiekko- ja jalkapallopeli) oppilaiden käyttöön.

  Koripallotelineet ovat kunnostuksessa ja saadaan käyttöön vielä tämän syksyn aikana.

  Roskisten määrää on jo lisätty.

Kommentit (1)

Kommentoi

Kirjoita idea