• Julkaistu
  29.1.2017 
 • Viety eteenpäin
  29.1.2017 
 • Vastaus annettu
  3.2.2017 

Vähä varaisille lapsille vapaa-ajan toimintaa

29.1.2017 klo 23.18

Enemmä vähä varaisille lapsi perheille vapaa-ajan toimintaa esim (urheilua, Retkiä tai kerhoja) ja rahat tähä saatas että ei koroteta kansanedustajien palkkoja koska ei se ole oikein että niiden palkkoja nostetaan koska verot pitäisi käyttää järkevästi 


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 29.1.2017
  Valtion nuorisoneuvosto / Johanna Kalliomaa, Eva Roos
 • VASTAUS 3.2.2017
  Hei!

  Aloitteesi on varsin ajankohtainen. Kesäkuussa 2016 Leena Harkimon ”Harrastamisen hinta” -työryhmä jätti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle raportin, jossa pidetään keskeisinä harrastamisen hintaan vaikuttavina tekijöinä talkootyön ja vapaaehtoistoiminnan verottomuutta, kuntien maksuttomia liikuntatiloja lapsille ja nuorille sekä seuratoimijoiden selkeiden pelisääntöjen laatimista. Työryhmässä pidetään tärkeänä myös, että kunnat, koulut, järjestöt ja seurat tekevät entistä läheisempää yhteistyötä ja luovat lapsille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

  Viime vuoden marraskuussa ministeri Sanni Grahn-Laasonen nimesi ”Jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa” – työryhmän, jonka tavoitteena on laatia ehdotus, jolla jokaiselle lapselle ja nuorelle taataan mahdollisuus ainakin yhteen mieleiseen harrastukseen.
  Työryhmän tehtävänä on koota ehdotuksia ja toimia harrastuneisuuden edistämiseksi, kartoittaa harrastamisen esteitä ja koota hyviä käytäntöjä. Työryhmän esitys julkistetaan maaliskuussa 2017.

  Harrastusasian ympärillä tapahtuu siis parhaillaan paljon. Katsotaan, mitä työryhmä esittää ja mitä sen jälkeen saadaan aikaan.

  Terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi -palvelu
Kirjoita idea