• Julkaistu
  2.2.2017 
 • Viety eteenpäin
  11.4.2017 
 • Vastaus annettu
  11.4.2017 

Nuorille jokin muu oleskelutila kuin kauppakeskus

2.2.2017 klo 20.33 @evliha

Olisiko mahdollista, että kaupunkien nuorisotoimet löisivät hynttyyt yhteen ja järjestäisivät kivoja hengailupaikkoja meille nuorille? Saamme aina kuulla valituksia siitä, kuinka nuoriso hengailee ja täyttää kauppakeskuksien penkit ja käytävät. Talvisin muuta vaihtoehtoa ei ole ja onhan kavereitakin kiva nähdä muuallakin kuin skoottereiden kera leikkipuistoissa. Monissa kaupungeissa jonkin näköisiä nuorisotiloja on, mutta ne eivät aina tavoita kaikkia ja tilaa ei aina ole kaikille, esim. 20 henkiselle kaveriporukalle. Jokaisella meillä olisi varmasti varaa maksaa vaikka 2€ sisäänpääsymaksu. Paikat voisivat olla varattu meille 15.00-21.00. Ne voisivat olla hyviä treffi paikkoja niin kaveriporukoille, kuin sokkotreffeille. Kauppakeskuksissa kuluu aina rahaa, mutta täällä ei olisi luultavasti mitään muuta kuin sisäänpääsymaksu. Nykymaailmassa kaikki maksaa, joten aina kun me menemme kahvilaan maksamme itse kahvimme, mutta olisiko kerrankin valtiolla varaa kustantaa meille jotakin. Mitä mieltä olette?


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 11.4.2017
  Nuortenideat.fi -yhteyshenkilö on antanut vastauksen ideaan.
 • VASTAUS 11.4.2017
  Hei!

  Ideasi on aina ajankohtainen ja kiinnostaa nuoria ympäri Suomen. Kannustan sinua olemaan yhteydessä oman kuntasi nuorisotoimeen ja esittämään ideasi heille. Toisaalta voisitte tehdä asiasta aloitteen vaikka nuorisovaltuuston tai vastaavan nuorten ryhmän kanssa (jos asuin kunnassasi on sellainen). Haastakaa nuorisotyöntekijät pohtimaan yhdessä kanssanne vaihtoehtoja ja olemassa olevia mahdollisuuksia. Miettikää, mitä positiivisia vaikutuksia tällaisella tilalla voisi olla ja perustelkaa, miksi se olisi tarpeellinen.

  Usein on niin, että kunnassa tai kaupungissa on nuorille "hengailupaikkoja", mutta jostain syystä niiden tarjonta ei kohtaa nuorten odotuksia. Tämä on myös asia, jota voisitte käsitellä nuorisotyöntekijöiden kanssa yhdessä. Miksi tila ei tavoita kaikkia nuoria? Voisiko tila olla useammin auki tai voisiko toiminta olla eri iltoina suunnattu eri ikäisille? Usein ratkaisu löytyy, kun vaihtoehtoja mietitään yhdessä.

  Valtio maksaa kunnille valtionosuutta nuorisotyöhön ja kunta päättää itse miten se käytetään. Valtio ei suoraan kustanna nuorisotiloja kuntiin.

  Onnea ideasi toteutukseen siellä omassa asuinkunnassasi!

  Ystävällisin terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Nuortenideat.fi yhteyshenkilö
Kirjoita idea