• Julkaistu
  8.2.2017 
 • Viety eteenpäin
  8.2.2017 
 • Vastaus annettu
  9.2.2017 

Sopiva hintaiset harrastukset / ilmaiset

8.2.2017 klo 19.44

Jotkut harrastukset maksa tosi tosi paljon ja ei kaikilla on varaa siiheen, mutta tiedän sen kuinka hyvä asia on se, että pääse käyvä mahdollisemman paljon erillaisissa harrastuksissa. Noh okei miksikö hän ei voi otta Suomeen haltuun ja tuoda enemmän ihmisille mahdollisuus päästä harrastamaan esim. Tanssia? Se hän on just se, että monet nuoret alkavat tehdä jotain eikä olla vaan pihalla polttamassa tupakkia, kiroilee, juo jne. 


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 8.2.2017
  Koko Suomi / Suvi Aitto-oja, Johanna Kalliomaa, Heidi Leppäkari, Merja-Maaria Oinas, Sanni S
 • Viety eteenpäin 8.2.2017
  Koko Suomi / Suvi Aitto-oja, Johanna Kalliomaa, Heidi Leppäkari, Merja-Maaria Oinas, Sanni S
 • VASTAUS 9.2.2017
  Hei!

  Kirjaan sinulle saman vastauksen, kuin hieman aikaisemmin samaa aihetta koskeneeseen ideaan:


  Aloitteesi on varsin ajankohtainen. Kesäkuussa 2016 Leena Harkimon ”Harrastamisen hinta” -työryhmä jätti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle raportin, jossa pidetään keskeisinä harrastamisen hintaan vaikuttavina tekijöinä talkootyön ja vapaaehtoistoiminnan verottomuutta, kuntien maksuttomia liikuntatiloja lapsille ja nuorille sekä seuratoimijoiden selkeiden pelisääntöjen laatimista. Työryhmässä pidetään tärkeänä myös, että kunnat, koulut, järjestöt ja seurat tekevät entistä läheisempää yhteistyötä ja luovat lapsille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

  Viime vuoden marraskuussa ministeri Sanni Grahn-Laasonen nimesi ”Jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa” – työryhmän, jonka tavoitteena on laatia ehdotus, jolla jokaiselle lapselle ja nuorelle taataan mahdollisuus ainakin yhteen mieleiseen harrastukseen.
  Työryhmän tehtävänä on koota ehdotuksia ja toimia harrastuneisuuden edistämiseksi, kartoittaa harrastamisen esteitä ja koota hyviä käytäntöjä. Työryhmän esitys julkistetaan maaliskuussa 2017.

  Harrastusasian ympärillä tapahtuu siis parhaillaan paljon. Katsotaan, mitä työryhmä esittää ja mitä sen jälkeen saadaan aikaan.

  Terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi -palvelu

Kommentit (0)

Kommentoi

Kirjoita idea