• Julkaistu
  9.2.2017 
 • Viety eteenpäin
  20.4.2017 
 • Vastaus annettu
  8.5.2017 

Opiskeluaikaa

9.2.2017 klo 1.21

Miksi pitää olla pitkää opiskeluaikaa? Olen saanut kokemuksen siitää, että ollan koulussa/amattikoulussa 8h ja niistää 8 tunnista on 3-4 H turhaa, koska ei ole mitään tekemistä/tehtävää, mutta joku on päättänyt koulussa pitä olla jonkun verta käytyä tunteja, mutta onko kukaan miettinyt, että se on turha ? Siis sillä ajalla mitä mä istun kouluun penkillä ilman tekemistä minä voisin treenata, olla töissä tai tehdä mulle tarvitseva asia.. Mutta, kun meitä pakotetaan olla se määritelty aika koulussa vaikka ei ole mitään tekemistä ... Ei jää aikaa paljon mihinkään.


Ideaa ei voi kannattaa, koska se on tilassa "Vastaus annettu".

Lisätietoa

 • Viety eteenpäin 20.4.2017
  Idea on viety eteenpäin Opetushallitukselle.
 • VASTAUS 8.5.2017
  Ilmeisesti suoritat ammatillisessa oppilaitoksessa jotain ammatillista perustutkintoa? Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja olet ihan oikeassa siinä, että oppiminen ei ole kytköksissä koulussa ”istuttuun aikaan”. Oppimista tapahtuu muuallakin kuin koulussa ja varsinkin ammatillinen osaaminen kehittyy monenlaisissa erilaisissa oppimisympäristöissä, kuten töissä, työpajoissa, vapaaehtoistyössä jne.

  Koulussa opettajat päättävät, miten opetus järjestetään ja kuinka paljon on tunteja, joten kehotan sinua keskustelemaan opettajien/opinto-ohjaajien kanssa, voisiko opetusta ja oppimista järjestää siten, että tunnit eivät tuntuisi turhilta. Lisäksi voisitte keskustella kyseisten opettajien kanssa, miten tunnit ja niiden aiheet liittyvät tulevaan työelämään. Kouluissa on myös opiskelijajärjestö, jonka kautta opiskelijat voivat vaikuttaa opiskelijoita koskeviin asioihin, joten ole yhteydessä järjestön puheenjohtajaan.

  Merja Lahdenkauppi, KL
  Opetusneuvos/Undervisningsråd
  Ammattikoulutus/Yrkesutbildning
  Opetushallitus/Utbildningsstyrelsen

Kommentit (1)

 • Minä luulen että se pitkä opiskeluaika vaihtelee hieman jokaisessa oppilaitoksessa, esimerkiksi minä on istunut koulun penkillä 6-8 tuntia (en ihan tarkkaa tuntimäärää enää muista mutta ehkä opiskeluaikoina se on ollut 8 tuntia)

Kirjoita idea