None

Nuortenideat.fi on uudistunut

Nuortenideat.fi-palvelussa on julkaistu uudistuksia. Tässä lyhyesti listattuna niistä keskeisimmät:

  • Idean kirjoittaja valitsee ajan, kuinka kauan ideaa voi kannattaa ja kommentoida ennen se toimitetaan automaattisesti eteenpäin käsittelyyn.
  • Ideassa näkyy osallistumisaika päivinä tai tunteina.
  • Idea lähetetään eteenpäin automaattisesti organisaation yhteyshenkilölle. Ideaa ei voi manuaalisesti lähettää eteenpäin ennen tätä. Idea toimitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse. Sähköpostissa on valmis viestipohja, jota voi muokata ennen idean välittämistä eteenpäin.
  • Puhutaan idean vastauksesta. Idean tila on listauksissa näin ollen joko "avoin", "viety eteenpäin" tai "vastaus annettu". Aiemmin puhuttiin "päätöksestä".
  • Idean kirjoittamisvaiheessa on enemmän ohjeita lomakkeen tietojen täyttämiseen. Lisätietoa löytyy klikkaamalla lomakkeessa näkyviä kysymysmerkkejä.
  • Organisaatiolistalta löytyy ”Nuorten vaikuttajaryhmät” omana organisaatiotyyppinä.
  • Mobiilikäytettävyyteen on tehty parannuksia.


Mitä organisaatiota idea koskee? Tärkeää valita oikea organisaatio!

Kun idea kirjoitetaan, tulee valita listalta se organisaatio, jota idea koskee. Listalta löytyvät esimerkiksi kunnat, järjestöt tai nuorten vaikuttajaryhmät, jotka ovat avanneet palveluun oman sivunsa. Voit tarkistaa mukana olevat toimijat Organisaatiot-välilehdeltä www.nuortenideat.fi/organisaatiot

Jos omaa kotikuntaa tai kaupunkia ei löydy palvelusta, valitaan ”en osaa sanoa”. Silloin idea ohjautuu valtakunnalliselle yhteyshenkilölle, joka selvittää, kenelle idea lähetetään käsittelyyn kyseisellä paikkakunnalla. 

Jos idea koskee koko Suomea, organisaatiolistalta valitaan ”idea koskee koko Suomea”. Tällöin idea ohjautuu valtakunnalliselle yhteyshenkilölle opetus- ja kulttuuriministeriössä. Siellä selvitetään, kuka ideaan voi vastata ja se lähetetään eteenpäin vastattavaksi sähköpostitse.

Tämän vuoksi on tärkeää osoittaa idea palvelun käyttöön ottaneista organisaatioista sille, jota idea koskee. Näin idea ohjautuu heti suoraan oikealle henkilölle.

Idean kommentointi- ja kannatusaika

Idean julkaisuvaiheessa kirjoittaja päättää, milloin hänen kirjoittamansa idea lähetetään automaattisesti eteenpäin siitä vastaavan organisaation yhteyshenkilölle. Oletuksena on kaksi viikkoa, mutta kalenterista tämän pystyy muuttamaan. Kannatuksen ja kommentoinnin päivämäärän voi muuttaa maksimissaan kahdeksan viikon päähän.

Pidempi aika voi olla tarpeen varsinkin yhteyshenkilöiden lisäämissä ideoissa ja kysymyksissä

Valittuna päivämääränä idea lähtee automaattisesti palvelun kautta siitä vastaavan organisaation yhteyshenkilön sähköpostiin. Yhteyshenkilön nimitiedot tulevat näkyviin ideasivulle siinä muodossa kun hän on ne tallentanut käyttäjätietoihin. 

Idean kirjoittaja voi myös valita, että lähettää idean eteenpäin yhteyshenkilölle automaattisesti heti julkaisemisen yhteydessä. Silloin muut eivät voi kuitenkaan sitä kannattaa.

Yhteyshenkilöt lähettävät ideat vastattavaksi

Kun organisaation yhteyshenkilö on lähettänyt idean eteenpäin sähköpostitse oikealle taholle tai henkilölle käsittelyyn, hänen tulee päivittää tästä tieto ideasivulle. Tämä tapahtuu avaamalla idean ja klikkaamalla Uusi lisätieto -painiketta. 

Kun ideaan saadaan vastaus, yhteyshenkilö päivittää sen klikkaamalla Päivitä vastaus -painiketta. Jos vastausta ei toimiteta pyydetyssä ajassa, yhteyshenkilö joutuu tästä muistuttamaan. Ideasivulle on suositeltavaa päivittää myös tieto siitä, miten asian käsittely etenee.

On huomioitava, että ideaa ei voi enää manuaalisesti lähettää eteenpäin käsittelyyn palvelun kautta aiemmin. Se tapahtuu kirjoittajan valitsemana päivänä.

Lisätietoa ja yhteydenotot 

Ytheyshenkilöiden työn tueksi löytyy ohjeita ja materiaalia Koordinaatin materiaalipankista osoitteesta www.koordinaatti.fi/materiaalipankki/nuortenideat/esittelyt. Sieltä löytyy esityksiä ja esimerkiksi Nuortenideat.fi-palvelun käyttökoulutuksen materiaaleja.

Yhteydenotot:
suunnittelija Merja-Maaria Oinas
Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
p. 044 703 8303, sähköposti etunimi.sukunimi@ouka.fi | tuki (at) nuortenideat.fi

Kirjoita idea