Chat-toiminnot

Chat-tuki

Chatin kautta tavoitat organisaatioiden yhteyshenkilöt ja moderaattorit. Sivun oikeasta alakulmasta löydät chat-tuen "Tuki" -painikkeen alta, jonka kautta tavoitat moderaattorit, silloin kun he ovat kirjautuneena palveluun. Moderaattoreilta voit kysyä neuvoja ja yleisesti palvelun käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Yhteyshenkilöt tavoitat organisaatiosivujen kautta. Kun yhteyshenkilön kuvan alla on vihreällä teksti Online, voit sanaa klikkaamalla avata chat-ikkunan ja aloittaa keskustelun. Yhteyshenkilöt vastaavat omaan organisaatioonsa ja ideoihin liittyviin kysymyksiin.

Ryhmä-chat

Yhteyshenkilöt ja moderaattorit voivat avata kaikille avoimia ryhmä-chatteja eri aiheista ja kutsua niihin vieraita. Ryhmä-chateista ilmoitetaan etusivun Ajankohtaista-osiossa.

Voit liittyä keskusteluun avaamalla keskustelun näytön alareunasta löytyvän ”Ryhmä-chat” -painikkeen kautta. Klikkauksella aukeaa valikko, josta valitaan keskustelu. Keskustelu avautuu pieneen ikkunaan näytön alareunaan. Ikkuna on jaettu kahteen osaan: vasemmalla näkyy käynnissä oleva keskustelu ja oikeaan reunaan listataan kirjautuneiden käyttäjien käyttäjätunnukset. Kirjautumattomat näkyvät anonyymeinä. Uusi viesti kirjoitetaan ikkunan alareunassa näkyvään syöttökenttään ja se lähetetään ”Lähetä” -painikkeella.

Ryhmä-chatin perustaminen

Ryhmä-chatin perustaminen on mahdollista vain yhteyshenkilöille ja moderaattoreille. Uusi keskustelu avataan ”Luo uusi keskustelu” -linkkiä klikkaamalla. Näytölle avautuu ikkuna, johon voi määrittää keskustelun nimen. Nimeksi kannattaa valita lyhyt ja ytimekäs keskustelua kuvaava nimi. Chat-ikkuna avautuu ”Luo keskustelu” -painiketta painamalla.

Keskustelun asetuksia pääsee muuttamaan chat-ikkunan oikeasta yläreunasta löytyvää asetuskuvaketta klikkaamalla. Asetuksien kautta voidaan asettaa valittu käyttäjä keskustelun vastaajaksi tai rajoittaa osallistumisoikeutta kirjautuneisiin käyttäjiin. Keskustelun poistotoiminto löytyy myös asetusvalikosta. Keskustelu poistetaan ”Poista keskustelu” -toiminnolla.