Idean kirjoittaminen

Uutta ideaa pääset kirjoittamaan ”Kirjoita idea” -painikkeen kautta. Painike löytyy useasta paikasta, mutta myös aina kiinnitettynä sivun alakulmasta. Ensimmäiseksi aukeaa ikkuna, johon syötetään idean perustiedot.

Oikeassa yläkulmassa on "Kieliversio"-painike, josta voit valita ne kielet, joilla haluat idean julkaista. Voit kirjoittaa idean joko suomeksi tai ruotsiksi, tai molemmilla kielillä. Muista käyttää samoja kielivalintoja koko idean luomisen ajan. Palvelu näyttää idean aina valitsemallasi kielellä, jos sen kielinen käännös on olemassa.

Otsikko

Kirjoita tähän idealle kuvaava ja tiivis otsikko. Tämä näkyy etusivulla ja muissa listauksissa.

Idean kirjoittaja (käyttäjä vai organisaatio)

Tämä valinta näkyy vain yhteyshenkilöille. Jos valitset ”organisaatio”, niin idean luojana näkyy organisaation nimi, ei henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi.

Omistajat

Valitse yksi tai useampi omistaja, joilla on oikeus muokata idean tietoja ja viedä sitä eteenpäin. Muista kysyä lupa ennen kuin liität henkilön idean omistajaksi. Lisätyille omistajille lähtee sähköposti-ilmoitus.

Mitä organisaatioita idea koskee? & Organisaatiot

  • Jos tiedät minne suuntaat idean, valitse ” Valittuja organisaatioita” ja poimi organisaatio/organisaatiot seuraavaan kenttään. Tällöin idea ohjautuu kyseisen organisaation sivulle.
  • Jos idea on valtakunnallinen, eikä kohdistu mihinkään tiettyyn organisaatioon, valitse ”Koskee koko Suomea”. Tässä tapauksessa idea ohjautuu Nuorisoasiain neuvottelukunta - Nuoran käsiteltäväksi
  • Valitsemalla ”En osaa sanoa” idea ohjautuu Nuortenideat.fi moderaattoreille, jotka ohjaavat eteenpäin.

Aiheet

Valitse aihepiiri, mihin idea liittyy. Aihepiirien avulla muut käyttäjät löytävät itseään kiinnostavia ideoita.

Kuka saa tehdä kannanoton ja vastata gallupeihin?

Oletuksena kaikki saavat kannattaa ja kommentoida ideoita sekä vastata gallupeihin. Voit halutessasi rajata sen vain rekisteröityneisiin käyttäjiin.

Ensimmäisen vaiheen tietojen syöttämisen jälkeen idea tallentuu luonnostilaan. Nyt voit täyttää idealle seuraavat tiedot:

Kansikuva

Kansikuva on idean yläosassa ja idealistauksissa näkyvää idean pääkuva. Suositeltava kuvakoko on 710 x 470 pikseliä, mutta palvelu muuttaa myös isommat kuvat sopivan kokoisiksi. Otsikkokuvan alle kirjoitetaan lyhyt selite mitä kuvassa on. Kuvausteksti näytetään, mikäli kuvaa ei voida esittää ja esimerkiksi näkövammaisten ruudunlukijaohjelmat lukevat tekstin käyttäjälle ääneen.

Idean sisältö

Varsinainen idea kirjoitetaan sisältökenttään. Sisältö voi koostua tekstistä, linkeistä, liitetiedostoista, kuvista ja upotetuista mediaelementeistä. Sisältöä voit muotoilla tekstikentän päälle sijoitettujen muotoilutoimintojen avulla.

Idean sisällöstä voi myös tehdä kieliversiot oikeassa yläkulmassa olevan painikkeen avulla. Muista luoda samat kieliversiot, mitkä valitsit ensimmäisellä Idean luomissivulla.

Kun olet kirjoittanut sisällön, muista painaa Tallenna-painiketta. Idea ei vielä tässä vaiheessa näy muille käyttäjille.

Idean oikeassa laidassa olevasta laatikosta voit vielä muokata aiemmin antamiasi idean perustietoja, kuten idean omistajia, organisaatioita ja aiheita.

Kun idea on valmis, voit julkaista sen ”Julkaise idea” -painikkeella. Julkaisun jälkeen idea näkyy verkkopalvelussa muille käyttäjille.

Kirjoita idea