Ideat

Sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat kirjoittaa palveluun uusia ideoita. Ideat voivat olla nuorten tai palvelussa olevien organisaatioiden tekemiä.

Ideoita voi selata etusivulla, Ideat-sivulla ja sisäänkirjautuneena omalla sivullasi.

Etusivulla voit selata valintasi mukaan uusimpia tai suosituimpia ideoita. Otsikkoa tai kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan ideaan ja siihen liittyviin kommentteihin.

Ideat-sivulta löytyy hakutoiminto, jolla voit hakea sinua kiinnostavia ideoita. Hakuehtoina voit käyttää vapaata hakusanaa, organisaation nimeä, tiettyä kuntaa, aihetta tai idean tilaa.

Voit kertoa mielipiteesi ideatekstin alta löytyvien kannatan / en kannata –painikkeiden avulla. Kannatusäänten jakautuminen näkyy idealistauksessa ja ideasivun sivupalkissa. Käyttäjä voi antaa yhden kannatuksen ideaa kohti ja tämän jälkeen painikkeet muuttuvat vaaleammaksi. Idean luoja on voinut myös rajata kannattamisen vain rekisteröityneisiin käyttäjiin, jolloin painikkeita ei voi painaa kirjautumatta sisään.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida ideoita omalla nimimerkillään ja profiilikuvallaan. Idean omistajan ja organisaatioiden yhteyshenkilöiden kommentit näkyvät tässä kommenttiketjussa korostettuna. Myös kirjautumattomat voivat kommentoida, mikäli idean luoja on sen sallinut, mutta tällöin tulee varmennus ennen kommentin julkaisemista.

Kiinnostavat ideat voi merkitä seurattavaksi kannatuspainikkeiden vieressä olevalla ”Seuraa” -painikkeella.

Kun olet kirjautunut sisään, voit seurata sinua kiinnostavia ideoita Oman sivun alla olevassa listauksessa. Tässä listauksessa näkyvät ideat ja kysymykset, joissa olet itse mukana, olet kommentoinut / kannattanut tai olet merkinnyt aiheen / organisaation seurattavaksi.

Kirjoita idea