Säännöt

 1. Vaikuttamispalvelu on suunnattu nuorille ja nuorten kanssa toimiville.
 2. Voit ideoida esimerkiksi oman kotikuntasi, eri järjestöjen, koulun tai muun organisaation toiminnan
 3. parantamiseksi tai uudistamiseksi. Ideasi voi olla myös valtakunnallinen.
 4. Ideassa tulee olla selkeä ehdotus ja/tai kuvaus siitä, miten asiaa tulisi kehittää tai parantaa.
 5. Voit kirjoittaa idean yksin tai yhdessä muiden kanssa. Idean kirjoittaminen edellyttää rekisteröitymistä palveluun.
 6. Voit kannattaa tai kommentoida ideoita myös kirjautumatta palveluun.
 7. Palvelussa voit kertoa oman mielipiteesi eri organisaatioiden julkaisemiin kysymyksiin.
 8. Käyttäessäsi palvelua noudatat yleistä netikettiä, hyviä käytöstapoja ja lakia. Tämä pätee mm. julkaisemiisi teksteihin, kuviin ja kommentteihin.
 9. Sinulla tulee olla kaikki tarvittavat tekijänoikeudet julkaisemiisi kuviin ja muuhun materiaaliin. Jos julkaiset kuvan, tulee sen olla itse ottamasi tai sinulla tulee olla lupa kuvaajalta sen julkaisuun. Jos kuvissa esiintyy henkilöitä, heiltä kaikilta tulee olla lupa sen julkaisuun.
 10. Palvelun käytössä sinua auttavat organisaatioiden yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä tarvittaessa apua esimerkiksi idean eteenpäin viemiseen.
 11. Palvelun käyttöä valvoo moderaattori, jolla on oikeus poistaa hyvien tapojen vastaisia ideoita, kommentteja, kuvia, yhteydenottoja tai muuta sisältöä. Palveluun eivät kuulu esimerkiksi epäasialliset, kunniaa tai yksityisyyttä loukkaavat, rasistiset tai perättömiä tietoja levittävät viestit tai muut sisällöt.
 12. Jos palvelun sääntöjä ei noudateta, moderaattoreilla on oikeus poistaa käyttäjiä palvelusta.
 13. Rekisteröityneiden käyttäjien henkilöllisyys ja yhteystiedot ovat luottamuksellisia tietoja, joita ei luovuteta kolmannelle osapuolelle. Tarvittaessa palvelulla on kuitenkin oikeus luovuttaa nimi- ja yhteystiedot poliisille tai muulle viranomaiselle. Tiedot voidaan luovuttaa, jos on syytä esimerkiksi epäillä rikosta.
Kirjoita idea