Uusi organisaatio

Palveluun voivat liittyä kunnat, järjestöt, koulut, oppilaskunnat, nuorten vaikuttajaryhmät ja muut lasten ja nuorten parissa toimivat yhteisöt. Tämä edellyttää sitoutumista palvelun käyttöön ja nuoria tukevaa yhteyshenkilöä. Uuden organisaation perustaminen aloitetaan ”Organisaatiot” -sivulta löytyvää ”Uusi organisaatio” -painiketta klikkaamalla. Tämä edellyttää, että olet rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään.

Aukeavan lomakkeen oikeassa yläkulmassa olevasta ”Luo kieliversio”-painikkeesta, voit valita haluamasi kieliversiot. Voit luoda organisaatiosivun suomeksi, ruotsiksi tai molemmilla kielillä. Organisaatiota perustettaessa kysytään seuraavat tiedot:

Organisaation tyyppi

Organisaation tyyppi voi olla ”Järjestö”, ”Kunta”, ”Koulu tai oppilaitos”, "Nuorten vaikuttajaryhmä" tai ”Muu organisaatio”. Tyyppi on pakollinen tieto.

Nimi

Tähän kenttään syötetään organisaation nimi. Nimi näytetään esimerkiksi organisaatiosivulla ja organisaatiolistauksessa.

Kuvaus

Organisaation sivulla näytettävä teksti, joka voi olla yleistä tietoa toiminnasta ja yhteystiedot. Tähän voi liittää myös kuvia ja linkkejä. Jos yhteyshenkilö on tavoitettavissa chatin kautta tiettyinä aikoina, se kannattaa kirjata näkyville.

Kunnat

Kuntalistaan luetellaan kunnat, joiden alueella organisaatio toimii. Kenttä jätetään tyhjäksi, mikäli organisaatio on valtakunnallinen. Palvelun taustalla on virallinen kuntaluettelo, josta kunta valitaan. Kuntalistaa voi suodattaa syöttämällä kenttään organisaation nimen alkuosan, listaan suodattuu tällöin hakuehdon mukaiset kuntanimet ja oikean kunnan valinta on helpompaa.

Yhteyshenkilöt

Organisaation yhteyshenkilöt luetellaan ”Yhteyshenkilöt” -kenttään. Oletuksena kentässä on jo valmiina organisaatiota perustavan käyttäjän käyttäjätunnus. Muita yhteyshenkilöitä voi lisätä tarpeellisen määrän.

Hyväksyminen

Linkin takaa aukeaa organisaatioita koskevat käyttöehdot, jotka palveluun liittyessä tulee hyväksyä.

Tiedot tallentuvat ”Luo organisaatio” –painikkeella ja tämän jälkeen organisaatio menee palvelun moderaattoreiden hyväksyttäväksi. Vasta hyväksymisen jälkeen organisaatio tulee julkisesti näkyviin.

Organisaatiosivu

Organisaation kuva tallennetaan organisaatiosivun kautta. Uuden organisaation perustamisen jälkeen organisaatiolla on oletuskuva, jonka yhteydestä löytyy kuvan tallennustoiminto. Toiminto avautuu kynäikonia klikkaamalla. Kuva valitaan omalta työasemalta ”Selaa” -painiketta painamalla. Suositeltavat kuvan tiedostomuodot ovat .jpg ja .png. Suositeltava kuvakoko on 220 x 220 pikseliä.

Organisaation kuvausta ja yhteyshenkilöitä voi muokata myöhemminkin organisaatiosivun kautta.

Kirjoita idea