Gå till innehållet
  • Publicerad
    21.3.2017 
  • Idén förts vidare
    28.7.2017 
  • Idén har besvarats
    8.8.2017 

KauKon V-päivä 2017: Kouluruoka

21.3.2017 kl 19.04 @KauKo2016

Salaatti on usein pelkkää kaalia. Salaatin eri ainekset pitäisi olla erikseen valittavissa. Pehmeää leipää pitäisi olla useammin. Ne kannattaisi ottaa myös aiemmin sulamaan.

Ruoka on toisinaan osittain raakaa. Laadukasta ruokaa menisi vähemmän roskikseen, ja oppilaat jaksaisivat paremmin opiskella.

Ruoassa voisi olla enemmän vaihtoehtoja ja uutuuksia. Perunaa on nyt liian monen ruoan kanssa. Myös erityisruokavalioissa voisi huomioida vaihtelun. Kasvisruokaa pitäisi monipuolistaa, se säästää luontoa.

Olisi mukava tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin, monet niistä on hyviksi todettuja: tortillat, pitsat ja monet muut. Toiveruokia saisi olla enemmän.

Jälkiruokaa pitäisi olla päivittäin, samoin lisukkeita leivän päälle ja hedelmiä. Puuroihin sokeria ja kanelia. Ovatko luomutuotteet ja lähiruoka huomioitu?


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

  • Idén förts vidare 28.7.2017
    Idea toimitettu ateriapalveluille.
  • SVAR 8.8.2017
    Tekme tuottaa ruokaa kaupungin palvelukuvauksen mukaisesti ja sillä senttimäärällä mitä meille on määritelty. Jälkiruokaa, lisukkeita, salaattibuffaa ja hedelmiä ei ole mahdollista tarjota nykyistä enempää ilman, että kaupunki panostaa rahallisesti tarjontaan. Kaalia oli keväällä listalla normaalia enemmän, koska perussalaatin saatavuudessa oli ongelmia.

    Käytämme vain suomalaista lihaa sekä lähiseudulta tulevaa perunaa, porkkanaraastetta, leipää ja maitoa.

    Kasvisruoka laajenee syksystä 2017 koskemaan niin yläkouluja kuin lukioita. Voit siis itse valita syötkö kasvisruokaa vai perusruokaa tai yhdistätkö niitä. Vastuu on silloin sinulla.

    Karri Mikkonen, ravitsemuspäällikkö, Tekme Oy

Kommentarer (4)

Kommentera

Skriv en idé