• Publicerad
  11.2.2015 
 • Idén förts vidare
  1.4.2015 
 • Idén har besvarats
  21.4.2015 

Lisää yhdenvertaisuussuunnitelmia lukioihin ja ammattikouluihin

11.2.2015 kl 15.32

Esteellinen oppilaitos voi vaikeuttaa opiskelua - kartoittamalla oppilaitoksen tilannetta ja tekemällä yhdenvertaisuussuunnitelma voidaan edistää opiskelijoiden yhdenvertaisia opiskelumahdollisuuksia


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • 1.4.2015
  Idea välitetty eteenpäin oikeusministeriön Demokratia- kieli ja perusoikeusasiain yksikön erityisasiantuntija Panu Artemjeffille.
 • SVAR 21.4.2015
  Opiskelumahdollisuuksien yhdenvertaisuutta tulisi uuden yhdenvertaisuuslain mukaan kehittää kaikilla koulutuksen asteilla. Uuden lain mukaan koulutuksen järjestäjän on huolehdittava siitä, että oppilaitoksella on suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

  Koulutuksen järjestäjän ja tämän ylläpitämän oppilaitoksen on myös varattava oppilaille ja heidän huoltajilleen sekä opiskelijoille tai heidän edustajilleen mahdollisuus tulla kuulluiksi edistämistoimenpiteistä.

  Oppilaitoksen tilojen ja opetuksen esteettömyyden arvioiminen on mielestäni tärkeä osa yhdenvertaisuuden arviointia ja ideasi on hyvä. Huomioimme sen oppilaitoksille suunnatuissa yhdenvertaisuussuunnittelun koulutuksissa ja materiaaleissa.

  Panu Artemjeff, Erityisasiantuntija
  Oikeusministeriö / Demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö

Kommentarer (2)

Kommentera

Skriv en idé