Gå till innehållet
 • Publicerad
  16.2.2016 
 • Idén förts vidare
  15.3.2016 
 • Idén har besvarats
  10.5.2016 

Palveluja kaikenikäisille nuorille

16.2.2016 kl 0.41 @Tallukka

Hei!

Olen Varkaudessa asustava ja opiskeleva nuori ja usein kuulee ihmeteltävän sitä, että nuoret eivät viihdy Varkaudessa. Itse en ole lähtöisin Varkaudesta ja uskon osaavani epäillä syytä.

Kotikunnassani kunta ja sen nuorisotoimisto tarjoaa myös yli kahdeksantoista vuotiaille nuorille paljon erilaisia palveluita, mutta vaikka kuinka olen yristtänyt selvittää onko Varkaudessa tälläisiä palveluita, en ole sellaisiin törmännyt. Olen käsittänyt, että varkauden kaupungin nuorisotilat ovat kaikki tarkoitettu alle 18 vuotiaille, työntekijöiden tapaaminen onnistuu vain jos olet syrjäytynyt tai jättänyt koulusi kesken.

Kotipuolessani myös me 23 vuotiaat saamme käydä nuorisotiloilla ja meille järkätään omaakin ohjelmaa, nuoristoimistolla oli myös tarjolal "youth active" -kortteja, joilla saatiin alennusta esim. kuntosalilta ja uimahallista, kortin sai jos kävi nuorisotiloilla. Nuorisotyöntekijöitä liikkui ammattikoululla ja niiden kanssa sai rupatella ihan omassa rauhassa ilman että tuli leimatuksi syrjäytyneeksi. 

Eikö nuorisolaki jo jollain tavalla velvoita järjestämään toimintaa kaikille alle 29 vuotiaille? (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060072)

Eikö kannattaisi tehdä ennaltaehkäisevää työtä järjestää toimintaa yäs 18+ ikäisille, johan se ehkäisi syrjäytymistä ja auttaisi nuoria ja eritoten muualta tulevia saamaan ystäviä. Toisinaan olen miettinyt, että oliko järkeä muuttaa Varkauteen, koska täällä kunta ei huomioi meitä vanhempia nuoria.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 15.3.2016
  Varkauden kaupunki
 • SVAR 10.5.2016
  Hei!
  Asiaasi viitaten eilen maanantaina (9.5.2016) Varkauden kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä Waltterin koulun lisämäärärahan ja rakentaminen pääsee alkamaan. Siihen liittyen kaupunki saa SAKKY:lta Osmajoentie 28 kiinteistöt, jonne on tarkoitus ryhtyä suunnittelemaan ns. Nuorten taloa. Tähän yhteyteen voidaan ryhtyä miettimään aktiviteetteja myös oman ikäryhmäsi nuorille.

  Timo Tuunainen
  sivistysjohtaja

 • 10.5.2016

  Aiheeseen liittyvät hankeasiakirjat klöytyvät Varkauden kaupungin nettisivuilta:

  http://www.varkaus.fi/palvelut/nuorisopalvelut/nuo...

Kommentarer (4)

Kommentera

Skriv en idé