• Publicerad
  19.2.2016 
 • Idén förts vidare
  8.6.2016 
 • Idén har besvarats
  8.6.2016 

V-päivä: Koulukyydit Rengosta Ahvenistolle

19.2.2016 kl 21.10

Muutin Rengon Viialankulmaan (kirkolta 5km eteenpäin) enkä saa koulukyytiä Ahvenistolle. Opiskelen toissijaisessa oppilaitoksessa koska muutin kesken lukuvuotta Renkoon. Enkä myöskään ajatellut vaihtaa koulua 9-luokallakaan. ”Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa.” Minun kohdallani Ahvenistolla jossa myös kaikki ystävänikin ovat. Saisin koulukyydin Lyseolle mutta en Ahvenistolle. Huoltajani on joutunut järjestelemään työaikansa uudelleen jotta voi kuljettaa minut kouluun joka päivä. Varsinkin pakkasaamut ovat ikäviä kun olen koululla aina niin aikaisin että ovet ovat vielä kiinni. Kaupungin taholta anomukseeni on vastattu vain että mikäli koulukyytiä tarvitsen niin Lyseon koulu on ainoa vaihtoehto. Ahvenistolle ei kyytiä tipu!!! Miten tähän tilanteeseen voisi vaikuttaa! Tilanne tällaisenään on kohtuuton ja pöyristyttävä!!!


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 8.6.2016
  Idea toimitettu opetuspalveluille.
 • SVAR 8.6.2016
  Lasten ja nuorten palvelut / Palvelusuunnittelija Kalle Lehtinen:

  Koulukuljetuksen myöntäminen perustuu kuljetuskriteereihin, joiden tarkoituksena on taata kaikille tasapuolinen kohtelu. Kun oppilas muuttaa, niin oppilaan on mahdollista jatkaa vanhassa koulussaan, mutta koulu saattaa tällöin muuttua toissijaiseksi. Toissijainen koulu tarkoittaa sitä, että oppilas ei käy normaalin koulupolun mukaisessa koulussaan. Tällä pyritään välttämään kuljetustilanteita, joissa oppilas muuttaa vaikkapa 50 kilometrin päähän koulustaan, mutta haluaa jatkaa samassa koulussa. Hämeenlinnan kokoisessa kunnassa tämäkin on mahdollista.

  Rengossa asuville oppilaille on määritelty koulupolun mukaiseksi kouluksi Lyseon koulu. Kuljetukset on kilpailutettu ja vuorolinjojen aikataulut on järjestetty sen mukaisesti. Jos myöntäisimme kuljetuksen Renkoon muuttavalle Ahveniston koululaiselle, joutuisimme myöntämään samoilla perusteilla kuljetuksen myös Hauholle, Iittalaan tai vaikkapa Lammille muuttavalle Ahveniston koululaiselle. Se, että bussikortti Rengosta maksaa saman verran Ahvenistolle kuin Lyseolle, ei ole perustelu, jolla kuljetuksia voidaan myöntää. Kuljetuksen myöntämiseen ei koskaan liity raha, vaan ainoastaan kaikille samat kuljetuskriteerit. Kuljetusoikeus joko on tai ei ole ja kunta on velvollinen järjestämään kuljetuksen riippumatta siitä, mitä se maksaa.

  Vaikka tämä kuulostaa jäykältä ja byrokraattiselta, niin poikkeuksia ei voida tehdä vain yhden oppilaan tai yhden koulun kohdalla. Poikkeukset koskevat aina kaikkia ja poikkeukset vievät aina poispäin kaikkien koululaisten tasapuolisesta kohtelusta. Tämän vuoksi Lasten ja nuorten lautakunta on määritellyt kuljetuksille tarkat kriteerit ja määräytymisen perusteet.

  Esimerkiksi Rengossa on mahdollista kysyä kuljetusyrittäjältä (Vekka) mahtuuko taksin kyytiin ja linjavuoroja voivat luonnollisesti käyttää kaikki kuntalaiset. Tällöin huoltajan vain täytyy valitettavasti maksaa kuljetus.

Kommentarer (0)

Kommentera

Skriv en idé