• Publicerad
  26.2.2016 
 • Idén förts vidare
  11.5.2016 
 • Idén har besvarats
  11.5.2016 

V-päivä 8D KOULURUOKA

26.2.2016 kl 10.26 @KauKo2016

Jos olisi enemmän suosikkiruokia ja muita vaihtoehtoja, kouluruokailun suosio lisääntyisi. Nyt moni oppilas jättää syömättä, koska on vain yksi ainoa ruokavaihtoehto. Lisäksi pelkän näkkileivän pureskelu jäisi vähemmälle, jos useammin olisi pehmeää leipää, hedelmiä ja jälkiruokia.

Monipuolisempi ruoka vähentäisi myös ainaista valitusta. Hyvä ruoka, parempi mieli. Myös innostus kouluun ja koulumenestys lisääntyisivät, koska silloin olisi helpompaa keskittyä opetukseen. Samalla roskiin heitetty ruoka vähenisi huomattavasti.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 11.5.2016
  Idea viety eteenpäin Linnan Ateriat Oy:lle.
 • SVAR 11.5.2016
  Ravitsemuspäällikkö Karri Mikkonen, Tekme Oy:

  Kiitos kommentista! Kouluruokailun tavoitteena on opettaa syömään monipuolisesti erilaisia makuja ja ruokia. Kouluruoan tulee myös täyttää ravitsemukselliset vaatimukset. Teimme viime vuoden puolella kyselyn lempiruoista. Listalta nousee esimerkiksi pinaattiletut esille, joita meillä on tarjolla. Kaikkia lempiruokia ei voi kouluruokana tarjota jatkuvasti, mutta pyrimme erikoistilanteissa tarjoamaan tortilloja tai hampurilaisia. Jälkiruokien, mukaan luettuna hedelmien määrä on määritelty kaupungin kanssa tehdyssä sopimuksessa ja sen mukaan niitä on tarjolla 1-2 kertaa viikossa.

Kommentarer (1)

 • Hienoa, että perustelet ehdotustasi monipuolisemmasta kouluruokailutarjonnasta kiinnostavasti ja asianmukaisesti. Olen kuitenkin hieman erimieltä kanssasi vähentyisikö roskiin heitettävä ruoka vaihtoehtojen lisääntyessä. Lisääntynyt valikouma tarkottaisi, että myös viimeiseksi ruokaileville tulisi varata samat vaihtoehdot kuin ensimmäisille. Siten ylimääräistä ruokaa tulisikin enemmän. Myös kustannukset nousisivat.
  27.2.2016 14.05

Kommentera

Skriv en idé