• Publicerad
  17.8.2016 
 • Idén förts vidare
  25.8.2016 
 • Idén har besvarats
  30.1.2019 

Suomesta tehtävä vähemmän houkutteleva maa pakolaisille

17.8.2016 kl 18.26 @OikeallaAsialla

Nykyiset suomen lait houkuttelevat maahamme pakolaisia kehitysmaista etenkin Lähi-idästä, lakeja pitäisi muuttaa muun muassa puolittamalla maksettavia tukia ja etenkin turvapaikkabisnekselle pitää saada stoppi, nykyään vastaanottokeskusten pyörittäjät saavaat liian suuria bonuksia valtion kassasta toimintaansa joka on usein naamioitu muka humanitääriseksi työksi vaikka monet tekevätkin sitä vain rahan takia...

Lisäksi rikokseen syyllistyneet turvapaikanhakijat ja turvapaikansaaneet tulisi karkottaa maasta ja antaa maahantulokielto.

Jos niin sanottuja elintasopakolaisia/juhlapaikanhakijoita ei otettaisi niin suomalaiset suhtautuisivat myös paremmin niihin turvapaikanhakijoihin ketkä oikeasti ovat hädässä, tällä tavalla myös rasismi vähentyisi.

Miksi Suomen pitäisi ottaa vastaan maahamme sellaisia ketkä eivät ole edes oikeassa hädässä? He ovat vain nähneet että välimeren tällä puolen Euroopassa ruoho on vihreämpää ja siksi käyttävät pakolaiskriisiä hyväksi tullessaan Eurooppaan.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 25.8.2016
  Kirjaamo / Sisäministeriö
 • SVAR 30.1.2019

  Valitettavasti emme saaneet ideaasi vastausta. Mikäli idea on edelleen sinulle ajankohtainen ja tärkeä, huomaathan, että voit viedä asiaa eteenpäin myös muissa demokratiapalveluissa, esim. kuntalaisaloite.fi. Ideasi on nyt arkistoitu.

  Martti / nuortenideat.fi

Kommentarer (5)

 • Profilbildens plats Kansantahtoa kuunneltava
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1445315634184 <-- Enemmistö HS-gallupissa: Turvapaikan saaneille alempi sosiaaliturva kuin syntyperäisille suomalaisille

  - On luonnollista tarjota oman maan kansalaisille turvapaikka ja asunnot, kuten Karjalan evakoille, mutta ei ole luonnollista hyysätä samassa mittakaavassa täysin vieraita ihmisiä.

  - "Lähes 70 prosenttia sanoo, että Suomen pitää tiukentaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä" Miksi sisäministeri Orpo (kok) ei tiukenna linjaa?

  - On mielenkiintoista, kuinka maahanmuuttoa ja siihen liittyvää positiivista asenneilmapiiriä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Tässäkin valitellaan ensin ihmisten "kovia" asenteita ja sitten todetaan kuinka osalla on vielä "sydän tallella". Eiköhän se sydän ole jokaisella tallella, mutta on toinen kysymys kenelle sen haluaa sykkivän. Miksi juuri nämä maahanpyrkijät olisivat ryhmä, jota käytetään inhimillisyyden mittapuuna?
  Jokainen normaali ihminen haluaa auttaa toisia, mutta tämän hetkinen maahanpyrkijöiden virta tuo mukanaan annoksen kovaa realismia: läheskään kaikki eivät ole avun tarpeessa ja toisaalta näin suuren ihmisjoukon imaiseminen tänne luo vääjäämättä sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia. Niistä huolestuminen ei ole sydämettömyyttä, vaan omalla tavallaan vastuullista ajattelua. Eikä syynä kriittisyyden kasvuun ole ainakaan asian esilläpito mediassa. Kaikki päämediat ovat omalla "ansiokkaalla" tavallaan koettaneet muokata ihmisten suhtautumista maahanpyrkijöihin myönteiseksi. Vai olisiko sittenkin kyseessä sekä huolestuminen sekä tästä ilmiöstä, että vastareaktio siihen unelmahöttöön ja positiiviseen pöhinään, jota media, kulttuurieliitti ja valtaosa poliitikoista koettaa lietsoa?
  19.8.2016 10.46
 • Avoin kysymys: Kuinka Suomi hyötyy sellaisista pakolaisista jotka tulevat tänne vain valtion elätettäväksi?
  23.8.2016 20.20
 • On totta, että pakolaisille Suomi on hyvä maa tulla eivätkä kaikki tule tänne oikeista syistä. On myös totta että pakolaiset, jotka aiheuttavat täällä harmia teoillaan tai ovat selkeästi elintasopakolaisia lisäävät negatiivista suhtautumista kaikkiin pakolaisiin ja näin myös lisäävät rasismia. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, sillä siihen on vaikea vetää rajaa, ketkä tarvitsevat apua ja ketkä eivät. Meille suomalaisille ihmis- ja perusoikeudet ovat itsestään selvyys. Ainiin, eivät olekaan, sillä meidän omasta kansastammekin löytyy niiden turmelioita. Meidän kuuluisi kuitenkin puolustaa noiden oikeuksien toteutumista. Se, millä tavoin se olisi hoidettava on olennainen kysymys, sillä emme voi majoittaa länsimaihin kaikkia vääryyttä kokevia ja opettaa heille kulttuuriamme.

  Henkilön Kansantahtoa kuunneltava -kommenttiin haluaisin sanoa että isoäitini tuli aikoinaan perheineen Karjalan Lumivaarasta evakkona Etelä-Pohjanmaalle ja heitä ei todellakaan otettu avokätisesti vastaan. Heidät majoitettiin eräälle maatilalle, jonka omistaja teetti heillä ylettömästi töitä: esimerkiksi ikkunat piti pestä joka viikko (eihän kukaan pese niin usein), talon emäntä tukki savupiipun täyteen, jolloin savu tuli sisälle, lisäksi karjalaisia lapsia kiusattiin milloin mistäkin, esimerkiksi karjalanpiirakoista ( nykyään yleistä juhlaruokaa ). Pikkuhiljaa talonväki alkoi kuitenkin ystävystyä tulijoiden kanssa ja emäntä sanoin kerran nolona karjalaisille: " Älkää sitten muistelko sitä teidän tuloa". Joten kyllä sitä on ennenkin osattu olla epäileväisiä ja pelätä uutta ja tuntematonta kansaa.

  Henkilön Kimmo -kysymys taas oli hämmentävä. Mistä lähtien on ollut kyse pelkästään Suomen hyötymisestä? Pointti on kantaa vastuu apua tarvitsevista ja heistä, jotka tänne jäävät on hyötyä työvoiman muodossa tulevaisuudessa.
  24.8.2016 19.48
 • Kun Suomessa oli sota niin täällä ensisijaisesti paettiin oman maan sisällä, lähdettiin Karjalasta muualle Suomeen ja Helsingistä maaseudulle...
  Toki on totta että muun muassa sotalapsia ja äitejä lähetettiin noin 70 000 Ruotsiin, mutta suurin osa heistä (79%) tuli sodan päätyttyä takaisin Suomeen. Näin jälkeenpäin sanottuna pakolaisuus Ruotsiin silloin oli ylireagointia.

  Lähi-idässä kun soditaan niin enimmäkseen siellä naiset ja lapset jäävät sodan keskelle ja aikuiset miehet karkaavat Eurooppaan, Suomessa aikanaan miehet tarttuivat kivääriin ja lähtivät rintamalle puolustamaan isänmaata...
  24.8.2016 20.14
 • Sanoin että "vain valtion elätettäväksi" niin tarkotin nimenomaan tuolla kohdalla niitä ketkä tulevat lusmuamaan, en tarkoittanut sellaisia ketkä ovat oikeassa hädässä enkä sellaisia keistä on työvoimaksi, he ovat tervetulleita.

  Sellaiset eivät mielestäni ole suomeen tervetulleita ketkä vain tulevat oleilemaan ja elämään valtion laskuun ja joilla ei tarkoituksenakaan ole töitä tehdä.
  24.8.2016 21.10

Kommentera

Skriv en idé