• Publicerad
  17.8.2016 
 • Idén förts vidare
  25.8.2016 
 • Idén har besvarats
  30.1.2019 

Julkisella paikalla olevan taideteoksen kuvaaminen ansiotarkoitukseen lailliseksi

17.8.2016 kl 18.24 @OikeallaAsialla

Suomen nykyinen jälkeenjäänyt tekijänoikeuslaki kieltää kuvaamasta julkisella paikalla olevaa taideteosta ansiotarkoituksiin, eli esimerkiksi et saa ottaa valokuvaa Sibelius-monumentista tai Helsingin maailman rauha -patsaasta myyntitarkoituksiin.

Suurimmassa osassa muissa EU maissa tälläinen valokuvaaminen on sallittua (muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa, Puolassa, Itävallassa, Espanjassa...). Suomen nykyinen tekijänoikeuslaki rajoittaa maisemanvapautta.

Nykyinen laki sallii julkisten rakennusten kuvaamisen, mutta ei julkisten taideteosten kuvaamista, ehdotankin että myös julkisten taideteosten kuvaaminen sallitaan ansiotarkoituksissa.

Lisätietoja maisemanvapaudesta:
Wikipedia: Freedom of Panorama


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 25.8.2016
  Ritva Kankkunen / Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • SVAR 30.1.2019

  Valitettavasti emme saaneet ideaasi vastausta. Mikäli idea on edelleen sinulle ajankohtainen ja tärkeä, huomaathan, että voit viedä asiaa eteenpäin myös muissa demokratiapalveluissa, esim. kuntalaisaloite.fi. Ideasi on nyt arkistoitu.

  Martti / nuortenideat.fi

Kommentarer (0)

Kommentera

Förhandsmoderering av kommentarer är i bruk. Nya kommentarer publiceras först efter att tjänstens moderator har godkänt dem.
Skriv en idé