• Publicerad
  15.9.2016 
 • Idén förts vidare
  4.10.2016 
 • Idén har besvarats
  4.10.2016 

Nuorten liikuntatila

15.9.2016 kl 19.18 @Kattis

Koska Mikkelissä on vähän liikuntatiloja nuorten käytettäväksi ja varaamiseksi (ellei harrasta lajia seurassa), olisi kaupungissa hyvä olla liikuntatila, jossa nuoret voivat harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Kattilansillan nuorisotalon liikuntasalista voisi tulla tälläinen tila (pienten kunnostusten jälkeen). Nuoret, jotka eivät ole seuratoiminnassa voisivat varata salivuoroja ilmaiseksi ja harrastaa siellä porukalla mieli lajejaan esim. Jalkapalloa, sählyä, sulkapalloa, tanssia jne. Peukuta siis, jos liikuntatila olisi mahtijuttu! 👍🏽


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 4.10.2016
  Mikkelin kaupunki / Janne Häyrinen , Mervi Hotokka
 • SVAR 4.10.2016
  Vapaana olevista sisäliikuntatiloista on Mikkelissä pulaa, kuten aloitteessa todetaan. Tilanne huononi, kun Kattilansillassa sijainneen koulun liikuntasali Kattilansillan nuorisotalon vierestä purettiin. Tuohon saliin pystyttiin osoittamaan liikuntaseuroihin kuulumattomille nuorille vuoroja siten, että ohjaus ja valvonta järjestettiin nuorisotalolta.

  Kattilansillan nuorisotalon sali, vaikka onkin pieni, voisi soveltua samansuuntaiseen toimintaan - sehän on jo nyt arki-iltaisin nuorisotalon kävijöiden kovassa käytössä. Nuorisotalon aukioloaikoina harrastamiseen ei ole estettä, sali on ilman muuta nuorten käytettävissä. Mikäli harrastaa haluttaisiin viikonloppuisin tai muuna sellaisena aikana, kun nuorisotalo on kiinni, sitä voidaan hyvinkin kokeilla.

  Harrastajaryhmän tulisi osoittaa täysi-ikäinen yhteyshenkilö, joka allekirjoittaa salin käyttösopimuksen ryhmän puolesta ja vastaa salin asiallisesta käytöstä. Jos vakiovuoron varaaja on nuorten harrastajaryhmä, salista ei peritä vuoraa.

  Salin käyttöä hankaloittaa suihku- ja pukuhuonetilojen puute. Suihkua ja pukuhuonetta ei voida myöskään lähistöltä osoittaa, joten tämä tulee huomioida mahdollisia varauksia tehtäessä.

  Kattilansillan nuorisotalo kaipaa peruskorjausta. Liikuntasali remontoidaan mahdollisen remontin yhteydessä. Tällä hetkellä talon korjaukseen ei ole osoitettu määrärahaa.

  Nuorisopalvelut voi tehdä salin käyttöön liittyviä pieniä liikuntavälinehankintoja tarvittaessa. Mikäli salin käyttö kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Kattilansillan nuorisotalon ohjaajiin!

  Antti Mattila
  Liikunta- ja nuorisojohtaja

Kommentarer (0)

Kommentera