Gå till innehållet
 • Publicerad
  4.10.2016 
 • Idén förts vidare
  4.10.2016 
 • Idén har besvarats
  30.1.2019 

Nuorten idea - Koskee Haukivuorta

4.10.2016 kl 21.19

Koskee junaliikennettä Haukivuorella! Kiitän lämpimästi kannanotostanne ja tuestanne, joka liittyy siihen, että saisimme 3 - 4 intercity-junavuoron pysähtymään Haukivuoren asemalla mahdollisimman pian. Olen Haukivuoren aluejohtokunnan puheenjohtajana jatkuvasti ollut yhteydessä Liikenneministeriin. Lähetän nytkin ideanne suoraan liikennemisteri Anne Bernerille. Viimeksi itse olin yhteyden häneen 2.10., jolloin kysyin sovelletaanko velvoiteliikennettä Haukivuoreen. Ministeri vastasi: "Nyt saimme sovittua osto- ja velvoiteliikenteen vuorot vuodelle 2017. Hukivuori ei ole osa tätä ratkaisua. Katsomme Haukivuoren osaksi VR:n markkinaehtoista liikennettä. Moni asia liikkuu tämän vuoden puolella ja pyrin pitämään teidät ajan tasalla."

Todettakoon, että alkuaikoina olin yhteydessä myös useaan kansanedustajiin. Vain kansanedustaja Jari Leppä on koko ajan reagoinut junaongelmiimme. Tosin yhtä jalkaa Ministeri Bernerin kanssa, koska me molemmat olemme lähettäneet tämän vuoden aikana useat keskinäiset viestimme Lepälle tiedoksi! Mutta Leppä on kertonut tukeneensa toimiamme myös suoraan keskustellessaan Liikenneministerin kanssa. Aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen ja maakuntajohtaja Pentti Mäkinen ovat olleet vahvistamassa ministeröön junaesityksiämme. Myös Mikkelin kaupunki antoi ministeriön pyynnöstä Haukivuorta puoltavan ausunnon 9.9.2016, joka koski osto- ja velvoiteliikennettä. Mutta Ministeri totesi, että Haukivuori ei kuulunut ko. liikennemuotoihin, vaan mahdollisesti markkinaehtoiseen liikennemuotoon, joista päätökset yllä olvan tekstin mukaan tapahtuu myöhemmin. Merkkittävänä positiivisena seikkana totean myös, että Ministeri Berner on vastannut aina heti yhteydenottoihimme, josta annan hänelle lämpimät kiitokset. Kun asioita hänen edeltäjiensä kanssa olen käynyt läpi, vastaajana åääsääntöisesti on ollut joku ministeriön virkamies!


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 4.10.2016
  Koko Suomi / Suvi Aitto-oja, Johanna Kalliomaa, Merja-Maaria Oinas, Heidi Leppäkari, Sanni S
 • SVAR 30.1.2019

  Valitettavasti emme saaneet ideaasi vastausta. Mikäli idea on edelleen sinulle ajankohtainen ja tärkeä, huomaathan, että voit viedä asiaa eteenpäin myös muissa demokratiapalveluissa, esim. kuntalaisaloite.fi. Ideasi on nyt arkistoitu.

  Martti / nuortenideat.fi

Skriv en idé