• Publicerad
  30.11.2016 
 • Idén förts vidare
  5.12.2016 
 • Idén har besvarats
  9.12.2016 

Ei feministipropagandalle kouluissa

30.11.2016 kl 20.46 @OikeallaAsialla

Helsingin Sanomat uutisoi tänään että keväällä 2017 kaikille peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille jaetaan feministi teos "Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä" jonka on kirjoittanut nigerialainen Chimamanda Ngozi Adichien. 

Herää kysymys että miksi Suomen peruskoulun auktoriteettiasemaa hyväksikäytetään feministipropagandan levittämiseen tasa-arvon nimissä, feminismissä kun ei ole kyse tasa-arvosta vaan naisten etujen ajamisesta. Poliittistenn ideologioiden levittäminen ei kuulu kouluihin. Lisäksi aikaisemmin tämän vuoden aikana on puhuttu poikien kirjallisuuden lukemisen halujen laskeneen joten en usko että jakamalla feministikirjoja saataisiin lukuhaluja ainakaan kasvamaan. 

Joten ehdotankin että Opetushallitus vetää naurettavan ideansa pois. 


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 5.12.2016
  Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • SVAR 9.12.2016
  Hei!

  Peruskouluissa ei levitetä feministipropagandaa. Kyse on tästä:

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt peruskouluihin suunnattuun tasa-arvohankkeeseen 70 000 euron avustuksen Kulttuurikeskus PiiPoon kannatusyhdistys ry:lle. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret keskustelemaan ja tuomaan esiin ajatuksiaan tasa-arvosta ja lisätä myös opettajien aiheen käsittelemiseen liittyviä valmiuksia. Hankkeessa kouluille jaetaan opetusmateriaalipaketti, joka sisältää mm. videon suomalaisen tasa-arvon historiasta sekä työpajamateriaaleja. Kuten periaatteena on, opetuksen järjestäjällä on tässäkin yhteydessä vapaus valita opetuksessa käyttämänsä materiaali ja vastuu sen käytöstä suhteessa opetuksen ja kasvatuksen tavoitteisiin.

  Osana hanketta julkaistaan tunnetun nigerialaisen kirjailijan Chimamanda Ngozi Adichie pamfletti Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä, joka nimestään huolimatta käsittelee tasa-arvoa. Adichien TED -tapahtumissa pitämät puheenvuorot stereotypioiden vaaroista sekä feminismistä ovat keränneet miljoonia katsojia internetissä. Vuonna 2012 pidetty puhe on julkaistu myös kirjaksi toimitettuna nimellä We should all be feminists. Suomeksi kirja ilmestyy keväällä 2017. Kirjalahjoitus peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille on osa valtakunnallista hanketta.

  Terveisin,
  Johanna Kalliomaa
  Yhteyshenkilö
  Nuortenideat.fi

Kommentarer (9)

Kommentera

Skriv en idé