• Publicerad
  15.1.2017 
 • Idén förts vidare
  14.2.2017 
 • Idén har besvarats
  30.1.2019 
Original photo created by: Krzysztof Blachnicki / Mysid / CIA (Public domain)

Suomi säilytettävä kansallisvaltiona

15.1.2017 kl 21.48 @OikeallaAsialla

Nyt tässä 2010-luvulla on julkishallinnossa noussut teemaksi Suomen monikulttuuristaminen, ehdotankin että kyseinen teema hylätään ja siirrytään eri aloilla takaisin kansallisvaltio teemaan.

Kansallisvaltioilla on ollut Euroopassa pitkät perinteet ja juuri yhtenäiset kansallisvaltiot ovat mahdollistaneet Euroopan kehittymisen toistaiseksi kehittyneimmäski maanosaksi, jostain kumman syystä monikulttuurisuutta on viimeisten 25 vuoden aikana lähdetty kokeilemaan useissa Euroopan maissa heikoin tuloksin, muun muassa turvallisuus on rappeutunut ja yhtenäisyys maiden sisällä kärsinyt.

Suomessa kansallismielisyyden nousu 1800-luvulla mahdollisti maan itsenäistymisen ja lopulta yhtenäisen väestön ansiosta Suomesta on kehittynyt monella mittarilla mitattuna maailman paras maa elää. Nykyään 2010-luvulla kuitenkin kansallismielisyyttä ollaan vastustajiensa (muun muassa itseään ns suvaitsevaisina pitävät) puolesta yritetty yhdistää aiheettomasti kansallissosialismiin ja rasismiin. Toistaiseksi Suomi on välttynyt pahimmilta monikulttuurisuuden ja kulttuurien välisten erojen tuomilta ongelmilta sillä ulkomaalaistaustaisten määrä maassamme ei ole vielä kerennyt nousta liian suureksi (tällä hetkellä noin 5 %), mutta ongelmia on alkanut jo pienissä määrin ilmenemään.

Hyvä esimerkki monikulttuurisuuden rappeuttamasta maasta on Ruotsi, aluksi 1970-luvulla maa päätti vastaanottaa työperäistä maahanmuuttoa (lähinnä suomalaisia), mutta viimeisten 30 vuoden aikana maahan on otettu löyhin perustein suuria määriä "sotapakolaisia" Afrikasta ja Lähi-idästä, jotka eivät kuitenkaan ole sopeutuneet maahan, mikä on aiheuttanut maahan useita sellaisia lähiötä missä poliisi on menettänyt hallintansa (Iltalehden juttu), nykyään Ruotsissa on jo 22% väestöstä kokonaan ulkomaalaistaustaisia ja heidän määränsä kasvaa jatkuvasti. Itse en ainakaan missään nimessä halua Suomelle samanlaista tulevaisuutta kuin Ruotsille.

Työperäinen maahanmuutto Suomeen edellyttäen että uudet tulokaat assimiloituvat suomalaiseen kulttuuriin on tottakai tervetullutta. Meidän suomalaisten tehtävä ei ole muuttaa meidän tapojamme uusien tulokkaitten takia vaan tänne tulevien on elettävä suomalaisilla säännöillä. "Maassa maan tavalla tai maasta pois... "

Loppuun sitaatti filosofi J. V. Snellmannilta:
- Pienetkin valtiot otetaan politiikassa vakavasti, kun ne nojaavat kansallisesti yhtenäiseen väestöön
- Mitä paremmin kansakunnat hoitavat asioitaan, sitä enemmän ihmiskunta kehittyy ja kukoistaa. Kukaan muu ei osaa hoitaa meidän asioitamme paremmin, emmekä mekään muiden asioita. Itsenäisten maiden sisäinen kehitys on siis koko ihmiskunnan kehitystä, jota lisäksi voidaan tukea reilulla kansainvälisellä yhteistyöllä. Kansallinen etu ei ole kansainvälisyyden vastakohta, vaan esimerkiksi turvallisuudessa, kaupassa ja ympäristöasioissa yhteistyö on myös kansallisen edun mukaista.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 14.2.2017
  Juha Sipilä / Pääministeri
 • SVAR 30.1.2019

  Valitettavasti emme saaneet ideaasi vastausta. Mikäli idea on edelleen sinulle ajankohtainen ja tärkeä, huomaathan, että voit viedä asiaa eteenpäin myös muissa demokratiapalveluissa, esim. kuntalaisaloite.fi. Ideasi on nyt arkistoitu.

  Martti / nuortenideat.fi

Kommentarer (0)

Kommentera

Förhandsmoderering av kommentarer är i bruk. Nya kommentarer publiceras först efter att tjänstens moderator har godkänt dem.
Skriv en idé