• Publicerad
  26.1.2017 
 • Idén förts vidare
  28.7.2017 
 • Idén har besvarats
  8.8.2017 

Kouluruoka

26.1.2017 kl 9.48 @Lyseo_Hml

Viitaten viimevuoden aloitteeseen toivoisime laajasti kaikkia erilaisia ruokia, sekä kaikille sopivaa ruokaa. Erityisruokavalioihin laajemmin erilaisia ja erimakuisia ruokia. Lisää mausteita, joita voisi lisätä oman ruokatottumuksen mukaan. Mausteita voisi olla esim. suola. Myös ruoan ulkonäköön voisi panostaa, jotta se näyttäisi herkullisemmalta ja saisi nuoret käymään syömässä, eikä sen sijaan käymään kaupassa. Joka päiväiväisen ruoan kanssa voisi olla hedelmä/vihannes.

Koulun kasvisruoka on mautonta ja usein samanlaista. Kasvisruoan syöjillä pitäisi olla samat mahdollisuudet kuin lihaa syövilläkin. Kasvisruoan pitäisi myös olla jokaisen mahdollisuus. Oppilas saisi päättää kumpaa ruokaa söisi. Myös on puhuttu, että lihatuotanto kuluttaa paljon maapalloa ja kasvisruoka olisi parempi vaihtoehto.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 28.7.2017
  Idea toimitettu ateriapalveluille.
 • SVAR 8.8.2017
  Syksystä 2017 alkaen laajennamme kasvisruoan toiseksi vaihtoehdoksi kaikille yläkoululaisilla ja lukiolaisille uuden kouluruokailusuosituksen mukaisesti.

  Teemme ruokaa kaikille lapsille, joten makumieltymyksiä on monia. Tämän takia ruoassa ei voi olla liikaa mausteita. Yläkouluissa ja lukioissa on tarjolla erilaisia mausteita, joita voi itse lisätä ruokaan. Suolaa suomalaiset saavat enemmän kuin ravitsemussuositukset suosittavat. Ravitsemussuositusten mukaan suolan käyttöä pitää vähentää, joten emme voi suolaa laittaa vapaasti otettavaksi.

  Se, mitä on tarjolla, määritellään kaupungin palvelukuvauksessa Tekmelle. Kuvauksessa ei tällä hetkellä ole hedelmää tai vihannesta joka aterialle, joten emme voi niiden tarjontaa lisätä.

  Karri Mikkonen, ravitsemuspäällikkö, Tekme Oy

Kommentarer (0)

Kommentera

Skriv en idé