• Publicerad
  6.2.2017 
 • Idén förts vidare
  25.7.2017 
 • Idén har besvarats
  26.9.2019 

Liikunta Hämeenlinnan Lyseon koulussa

6.2.2017 kl 11.50 @Lyseo_Hml

Lukujärjestykseen toivotaan lisää liikuntatunteja, mutta ymmärrämme, että tälläinen voi olla vaikea järjestää. Siksi toivotaankin, että koulussa tarjottaisiin enemmän vapaaehtoisia mahdollisuuksia liikkua.

          Toivotaan, että koulun kuntosali tulisi vapaaehtoiseen käyttöön koulun oppilaille. KUntosalit maksavat, joten niissä käyminen voi helposti tulla kalliiksi. Siksi toivotaan, että koulumme oppilaat voisivat itse halutessaan käyttää kuntosalia, ja näin säästää rahaa. Myös kuntosalin laitteisiin toivotaan uudistusta. Laitteet alkavat jo olla aikansa eläneitä, eikä niillä enää pysty kuntoilemaan täysillä. Uusilla laitteilla treenaminen sujuisi paremmin. 

          Toivotaan myös parempia mahdollisuuksia pelata ulkona koripalloa ja jalkapalloa, sekä muita ulkopelejä. Toivomme siis, että kenttiä uudistettaisiin. Myös  lisää pelivälineitä, kuten salibandy- ja jääkiekkovarusteita, nyrkkeilysäkki, nyrkkeilyhanskoja ja leuanvetotankoja toivotaan. Koulun huonon sisäilman takia olisi hyvä, jos oppilaat voisivat pelailla ulkona. Toivome myös, että  kouluun järjestettäisiin lisää liikunnallisia tapahtumia, kuten urheilukisoja. Leikkimieliset kisat kannustaisivat   nuoria liikkumaan, ja pois puhelimien äärestä. Näitä kisoja ja tapahtumia voisi järjestää esimerkiksi koulun liikuntasalissa.

          Lisäksi toivomme, että oppilaat saisivat mahdollisuuden kokeilla eri urheilulajeja ilmaiseksi. Näin oppilaat voisivat innostua urheilusta, ja löytää  itselleen uusia harrastuksia.


Idén kan inte understödas eftersom den har statusen "Idén har besvarats".

Tilläggsuppgifter

 • Idén förts vidare 25.7.2017
  Idea toimitettu koulun rehtorille
 • SVAR 26.9.2019

  Lyseon koulun rehtorin vastaus:

  Liikuntatunteja ei voi enempää lisätä resurssien puuttuessa, loppuu tilat ja tekijät. Kaikki opetussuunnitelman mukaiset tunnit kyllä pidetään ja valinnaisaineena liikunta on yksi suosituimmista oppiaineista. Kuntosali on oppilaiden käytössä liikuntatuntien aikana ja sitä voivat oppilaat halutessaan käyttää myös arkisin klo 15-17.

  Kuntosalin laitteiden määrä on täysin riittävä ja ne ovat hyvässä kunnossa. Laitteita on kunnostettu ja uusittu viime vuosina. Koululla toimii myös kuntosalikerho oppilaille/opettajille.

Kommentarer (0)

Kommentera

Skriv en idé