Aktuellt

3. december 2015 klockan 13.52.28

Ungasidéer.fi videotävling

Dela med dig av dina idéer och vinn produktpriser!

Har du en idé som du gärna vill dela med andra? Finns det till exempel i din närmiljö eller i din skola saker som borde bli bättre? Dela med dig av din idé med hjälp av ett videoinslag och delta i tävlingen! Bland de inlämnade idéförslagen väljer videojuryn tre finalister som belönas med produktpriser. Idéer kan presenteras antingen individuellt eller i grupp, exempelvis tillsammans med hela klassen eller med ett gäng kompisar.

Alla 13–20-åringar kan delta i tävlingen. Under 18-åringar bör ha föräldrarnas tillstånd att publicera videon och delta i tävlingen.

Meddela uppgifterna senast 14.2.2016, anmälningsblanketten här: www.nuortenelama.fi/nuortenideat-kilpailu. Bara idéer bifogad med självgjort video kan accepteras med i tävlingen. Skriva bra argumenter att idén fortskrider.

Så här deltar du
Filma en max 2 minuter lång video om din idé, ladda upp den t.ex. på YouTube eller Vimeo.

  1. För att delta i tävlingen bör du först registrera dig i tjänsten Ungasideer.fi (Hur registrerar man sig?).
  2. Skriv en beskrivning av din idé.
  3. Länka med det inspelade videoinslaget (bädda in). Publicera din idé.
  4. Anmäl din idé med i tävlingen genom att fylla i tävlingsblanketten.

Du får bestämma utformningen och innehållet i videon, men den ska vara gjord med god smak, följa god netikett och inte bryta mot upphovsrätten. Vi publicerar inga otillbörliga, stötande eller rasistiska videor.

Vinnarvideorna publiceras 29.2.2016 på Ungasideer.fi och i sociala medier i tjänsten, vinnarna kontaktas personligen.

Användningsvillkor och insamling av uppgifter
Tävlingsvideorna laddas inte upp på Ungasidéer.fi-sajtens server utan de länkas dit från sin ursprungliga källa (t.ex. YouTube och Vimeo). Idéerna och videolänkarna tas inte bort från tjänsten utan de syns även efter att tävlingen tagit slut.

Tävlingsanordnaren förbehåller sig rätten att lyfta fram idéer och videon på tjänstens framsida även senare. Information om tävlingen och videorna förmedlas även via andra kanaler, så som på Ungasidéer.fi:s sociala media (Facebook, Twitter, Instagram) samt på samarbetspartnernas sajter och sociala media.

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera otillbörliga videor.

Personuppgifterna som samlas in då videorna anmäls till tävlingen används endast för att ta kontakt med vinnarna. Uppgifterna förmedlas heller inte vidare till tredje parter. Tävlingsvideorna publiceras med signatur, det riktiga namnet på videons upphovsman publiceras inte.

Tävlingens arrangör
Tävlingen ordnas av Koordinaatti - Utvecklingscentret för ungdomsinformations- och rådgivningsarbetet. Koordinaatti är en allmännyttig, ideell organisation vars verksamhet finansieras av utbildnings- och kulturministeritet. Koordinaatti är en del av Uleåborgs stadsorganisation.

Ungasidéer.fi (Nuortenideat.fi) är en kostnadsfri, riksomfattande påverkningstjänst för de unga, för organisationer och aktörer som arbetar med de unga. Tjänsten produceras i samarbete av Koordinaatti - Utvecklingscenter för ungdomsinformations- och rådgivningsarbete, justitieministeriet samt undervisnings- och kulturministeriet. Tvåspråkiga Ungasidéer.fi är en del av justitieministeriets demokratitjänster på nätet (www.demokrati.fi).

Arrangörens kontaktuppgifter:
Koordinaatti - Utvecklingscentret för ungdomsinformations- och rådgivningsarbetet
nutikoordinaatio(at)ouka.fi
www.koordinaatti.fi/sv/kontaktuppgifter

Videotävlingen är en del av Mediekunskapsveckans verksamhet och det Nationella audiovisuella arkivet KAVI står för den nationella koordineringen. Mera information om Mediekunskapsveckan: www.mediataitokoulu.fi

Skriv en idé