Idéer

Inloggade användare kan lägga fram nya idéer i tjänsten. Idéerna kan vara skapade av antingen unga eller organisationer som finns med i tjänsten.

Du kan bläddra bland idéer på ingångssidan, Idéer-sidan eller på din egen sida när du är inloggad.

På ingångssidan kan du välja om du vill bläddra bland de nyaste eller de populäraste idéerna. Genom att klicka på rubriken eller bilden kan du bekanta dig med idén och de kommentarer som den samlat in.

På Idéer-sidan hittar du en sökfunktion som du kan använda då du letar efter idéer som intresserar dig. Du kan söka med fritt sökord, organisationsnamn, en viss kommun, ett visst ämne eller idéstatus.

Under idétexten finns knapparna ”Jag understöder” / ”Jag understöder inte” som du kan klicka på för att uttrycka din åsikt. Fördelningen av stödförklaringar syns både på listan över idéer och i sidobalken på Idéer-sidan. Användarna kan ge en stödförklaring per idé, varefter färgen på knapparna ändras till en ljusare nyans. Den som skapat idén kan också begränsa rätten att understöda endast till registrerade användare. Då kan man inte klicka på knapparna utan att först logga in.

Registrerade användare kan kommentera idéer med sitt användarnamn och sin profilbild. De kommentarer som ägaren till idén eller kontaktpersonerna i en organisation skrivit framhävs i kommentarkedjan. Även oregistrerade användare kan komma med kommentarer om framläggaren av idén tillåter det, men då krävs autentisering innan kommentaren publiceras.

Om du vill följa en idé som intresserar dig kan du markera den genom att klicka på "Följ" bredvid knapparna ”Jag understöder” / ”Jag understöder inte”.

När du är inloggad, ser du dessa idéer på en lista i nedre kanten av din egen sida. Denna lista sammanställer de idéer och frågor som du själv är delaktig i och som du kommenterat eller gett ditt stöd till, samt de ämnen eller organisationer som du valt att du vill följa.

Skriv en idé